Ko berem Pravilnik o davčno nepriznanih odhodkih davčnega zavezanca se mi poraja vprašanje kako je z zavarovalni premijami za nosilca obrti oz. s.p. - ja.
Ali se:
- premija za naložbeno življensko zavarovanje,
- premija za zdravstveno zavarovanje,
priznava kot strošek dejavnosti ali pa ne in se obravnava kot je navedeno v pravilniku pod 4. členom kot strošek, ki se nanaša na zasebno življenje s.p.-ja.
Upam, da so moji pomisleki nepotrebni, kaj menite o tem ostali !!!
Lep pozdrav !
Zavarovalne premije - davčno priznani strošek ????
Moderator: Mirko Zbačnik
milijon komentarjev
Ko so zavarovalnice sklepale taka zavarovanja so celo pisno nosile, da gre vse to v strošek. Logika celega davčnega sistema je, kar je strošek je na drugi strani prihodek - se pravi ko boste dobili rento,... Jaz se držim tega pravila, da nezgodno zavarovanje dam v strošek, saj je tudi v podjetjih nezgodno zavarovanje delavcev strošek, rentnega pa ne. Ne vem pa če je prav oziroma po nekaterih tolmačenjih tudi netgodno ne gre.
Jaz sem v preteklosti knjižila zavarovalno premijo za dodatno pokojninsko zavarovanje za s.p-ja med stroške zavarovalnih premij.
Med te stroške pa sem knjižila tudi račune za nezgodno zavarovanje za zaposlene.
Sedaj sem izvedela, da nič od tega ne morem dati v davčno napoved med stroške.
V napovedi za leto 2005 teh stroškov ne bom upoštevala.
Me pa zanima kako bi lahko popravila napako za nazaj. Ali lahko v letošnji napovedi zmanjšam stroške zavarovalnih premij za znesek tistih premij, ki sem jih v preteklosti knjižila in jih menda ne bi smela?
Lep pozdrav
Med te stroške pa sem knjižila tudi račune za nezgodno zavarovanje za zaposlene.
Sedaj sem izvedela, da nič od tega ne morem dati v davčno napoved med stroške.
V napovedi za leto 2005 teh stroškov ne bom upoštevala.
Me pa zanima kako bi lahko popravila napako za nazaj. Ali lahko v letošnji napovedi zmanjšam stroške zavarovalnih premij za znesek tistih premij, ki sem jih v preteklosti knjižila in jih menda ne bi smela?
Lep pozdrav