Sem zastopnik novoustanovljenega društva in se z oddajo dohodnine za pravne osebe srečujem prvič. Odgovor na svoje vprašanje sem deloma ža dobil na tem forumu, vendar ne v celoti, zato vas prosim za pomoč.
Društvo se ukvarja s pridobitno dejavnostjo na področju spletnih storitev(izdelava spletnih strani npr. za druga društva itd - to alinejo smo zapisali tudi v statut društva). V letu 2005 spletnih storitev nismo "tržili" oz. izdali nobenega računa, tako da smo v bilanci stanja navajali samo nekaj tisoč SIT prostovoljnih prispevkov naših članov.
Na davčno izpostavo moramo tako do 31.3.oddati sledeče
(http://www.racunovodja.com/forum/viewto ... w=previous)
-Podatki iz bilance stanja
-Podatki iz izkaza poslovnega izida ter
-obrazec "Obračun davka od dohodkov pravnih oseb" v katerega ne vem kaj naj vpišem (razen prostovoljnih prispevkov nismo imeli drugih dohodkov niti izdatkov) - torej naj pošljem le obrazec z osnovnimi podatki društva?
Hvala!
Društvo, pridobitna dejavnost, začetek
Moderator: Mirko Zbačnik
Torej, ali prav razumem, da društvom k "Obračunu davka...." ni potrebno prilagati vseh teh (praznih) prilog, ki so v kompletu obrazcev, razen bilance stanja in poslovnega izida ?
Mi imamo celo eno društvo, ki v letu 2005 sploh ni imelo nobenega prometa, kaj pa v tem primeru ? Le osnovni obrazec "Obračun davka od dohodkov pravnih oseb", seveda prazen in podpisan, izjavo, ter priloženi bilanca stanja in poslovni izid ?
Razmišljam prav ?
Mi imamo celo eno društvo, ki v letu 2005 sploh ni imelo nobenega prometa, kaj pa v tem primeru ? Le osnovni obrazec "Obračun davka od dohodkov pravnih oseb", seveda prazen in podpisan, izjavo, ter priloženi bilanca stanja in poslovni izid ?
Razmišljam prav ?
Lep pozdrav - Silvy