Društvo, pridobitna dejavnost, začetek

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
pnelec
Novinec
Novinec

Društvo, pridobitna dejavnost, začetek

Odgovor Napisal/-a pnelec »

Sem zastopnik novoustanovljenega društva in se z oddajo dohodnine za pravne osebe srečujem prvič. Odgovor na svoje vprašanje sem deloma ža dobil na tem forumu, vendar ne v celoti, zato vas prosim za pomoč.

Društvo se ukvarja s pridobitno dejavnostjo na področju spletnih storitev(izdelava spletnih strani npr. za druga društva itd - to alinejo smo zapisali tudi v statut društva). V letu 2005 spletnih storitev nismo "tržili" oz. izdali nobenega računa, tako da smo v bilanci stanja navajali samo nekaj tisoč SIT prostovoljnih prispevkov naših članov.

Na davčno izpostavo moramo tako do 31.3.oddati sledeče
(http://www.racunovodja.com/forum/viewto ... w=previous)
-Podatki iz bilance stanja
-Podatki iz izkaza poslovnega izida ter
-obrazec "Obračun davka od dohodkov pravnih oseb" v katerega ne vem kaj naj vpišem (razen prostovoljnih prispevkov nismo imeli drugih dohodkov niti izdatkov) - torej naj pošljem le obrazec z osnovnimi podatki društva?

Hvala!
Evida
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a Evida »

Ne. V obrazec vpišete pod prihodki (1) vse kar ste prejeli in pod 2.1 izvzem prihodkov od nepridobitne dejavnosti enak znesek. Enako storite pri odhodkih. Tako je razvidno, da niste imeli obdavčljivih prihodkov.
Evida
Silvy
Začetnik
Začetnik
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a Silvy »

Torej, ali prav razumem, da društvom k "Obračunu davka...." ni potrebno prilagati vseh teh (praznih) prilog, ki so v kompletu obrazcev, razen bilance stanja in poslovnega izida ?

Mi imamo celo eno društvo, ki v letu 2005 sploh ni imelo nobenega prometa, kaj pa v tem primeru ? Le osnovni obrazec "Obračun davka od dohodkov pravnih oseb", seveda prazen in podpisan, izjavo, ter priloženi bilanca stanja in poslovni izid ?

Razmišljam prav ?
Lep pozdrav - Silvy
Silvy
Začetnik
Začetnik

........ :oops: še vedno upam, da mi bo kdo odgovoril ......... Hvala !
Lep pozdrav - Silvy
LOTICA
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a LOTICA »

Silvy, če društvo ni imelo nikakršnega prometa celo leto, potem je 'davčni obračun' prazen, seveda pa ga je potrebno žigosati in podpisati. Iz priloženega IPI bo razvidno, da je tako, lahko pa še priložite dopis in to napišete.
LP
Silvy
Začetnik
Začetnik

Lotica hvala.

In kako je torej s prilogami? Ali je tudi te, čeprav so prazne, potrebno podpisati in predložiti ?
Lep pozdrav - Silvy
LOTICA
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a LOTICA »

Ne, priloži se samo bilanca stanja in IPI, kar je bilo oddano na AJPES.
LP :)
Odgovori