socialka
Moderator: Mirko Zbačnik
socialka
Zanima me če moram oddati napoved za dohodnino, če sem prijavljen na zavodu za zaposlovanje in prejemam denarno nadomestilo 48000SIT,
Zanima me še če me lahko oče uveljavla kot vzdrževalnega člana star sem pa 24 let. Drugih prihodkov pa nimam.
Najlepša hvala za pomoč
Lp
Zanima me še če me lahko oče uveljavla kot vzdrževalnega člana star sem pa 24 let. Drugih prihodkov pa nimam.
Najlepša hvala za pomoč
Lp
Nisem prepričana, da je tako. Denarno nadomestilo za brezposelnost se namreč šteje kot osebni prejemek, od katerega se plačuje akontacija dohodnine. Pomembno je ali je to denarno nadomestilo ali pomoč za brezposelnost. Če ste v l. 2005 prejemali denarno pomoč za brezposelnost, potem vas oče lahko uveljavlja kot olajšavo. V primeru pa da ste prejemali denarno nadomestilo in pomembno je če skupno izplačano nadomestilo v l. 2005 presega znesek bruto 564.400 sit (kot v vašem primeru), potem pa morate sami oddati napoved in boste dobili vrnjeno dohodnino in mislim, da vas oče ne more uveljavljati kot vzdrževanega člana. Naj me prosim kdo popravi, če nimam prav Lep pozdrav
Zadnjič spremenil LaraA, dne 28 Mar 2006, 13:13, skupaj popravljeno 1 krat.