izjava za davčno

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
miz
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

izjava za davčno

Odgovor Napisal/-a miz »

Zanima me, ali je potrebno za davčno pri oddaji davčnih obračunov za leto 2005 poslati kakšno posebno izjavo o tem, da si bilanco stanja in poslovnega izida predložil Ajpesu ali pa je že dovolj, če narediš križec ob izjavi na zadnji strani davčnega obračuna.
LOTICA
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a LOTICA »

Dovolj križec in datum, kdaj si oddal na Ajpes poročila.
LP :)
zarjam
Nov član
Nov član

Odgovor Napisal/-a zarjam »

Ali je res treba narediti križec? Ali to ne pomeni, da prilagamo bilance? Tudi sama sem sprva mislila, da je potrebno narediti križec, sedaj pa nisem več prepričana. S križcem se označujejo priloge!!??
LOTICA
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a LOTICA »

V prilogi 1 piše:
Sestavni del obračuna so naslednje prilog (označite z x)
V nadaljevanju pa:
Izjavljam, da ne prilagam podatkov, ki so navedeni kot priloga 3 davčnega obračuna, ker so bili ti podatki predloženi AJPESu dne dd.mm.ll
Torej, jaz iz tega sklepam, da je potrebno označiti, kot da priloga je, z izjavo pa potrditi, da je bila ta priloga dana AJPESu in vpisati datum, kdaj je to bilo.
LP :)
diana
Računovodja
Računovodja
Kraj: Slovenia

Vloga za doplačilo akontacije davka po obračunu!!!!

Odgovor Napisal/-a diana »

Kako pa napišete vlogo za plačilo akontacije davka na obroke, in kaj mislite na koliko obrokov bi dali doplačilo 100.000 SIT in 300.000 SIT in kdaj oddati vlogo?
diana
AAA
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Odgovor Napisal/-a AAA »

Tudi mene zanimajo vaše izkušnje za doplačilo davka za s.p. na obroke, jaz imam kar 3,9 mio doplačila.

Pa še to, ali res nam ni treba na davčno več pošiljati seznamov terjatev, obveznosti, pa seznama zalog pa osnovnih sredstev in še in še.
Taja2
Računovodja
Računovodja
Kraj: Maribor

Odgovor Napisal/-a Taja2 »

Vi lahko daste vlogo na vašo davčno za obročno plačilo davka. Davčna vam to lahko odobri, vendar vam bo kljub temu računala zamudne obresti. Drugo kar je, je to, da v primeru, da imate vračilo DDV, najprej poplačajo (kompenzirajo) obveznosti, ki jih imate do DURS-a, nato pa vam ostanek nakažejo. Tretje kar lahko naredite pa je, da si sami razdelite plačilo davka od dobička na dva dela: prvi del kar ta mesec, drugi pa čez 30 dni, ko vam zapade tudi obveznost za plačilo. Tako ne boste imeli zamudnih obresti.
Lep dan!
diana
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a diana »

AAA-ni potrebno drugih prilog, kot tiste, ki ste jih označili in izpolnili, Taja hvala in lepo noč vam želim! :szaspan:
diana
Odgovori