izjava za davčno
Moderator: Mirko Zbačnik
izjava za davčno
Zanima me, ali je potrebno za davčno pri oddaji davčnih obračunov za leto 2005 poslati kakšno posebno izjavo o tem, da si bilanco stanja in poslovnega izida predložil Ajpesu ali pa je že dovolj, če narediš križec ob izjavi na zadnji strani davčnega obračuna.
V prilogi 1 piše:
Sestavni del obračuna so naslednje prilog (označite z x)
V nadaljevanju pa:
Izjavljam, da ne prilagam podatkov, ki so navedeni kot priloga 3 davčnega obračuna, ker so bili ti podatki predloženi AJPESu dne dd.mm.ll
Torej, jaz iz tega sklepam, da je potrebno označiti, kot da priloga je, z izjavo pa potrditi, da je bila ta priloga dana AJPESu in vpisati datum, kdaj je to bilo.
LP
Sestavni del obračuna so naslednje prilog (označite z x)
V nadaljevanju pa:
Izjavljam, da ne prilagam podatkov, ki so navedeni kot priloga 3 davčnega obračuna, ker so bili ti podatki predloženi AJPESu dne dd.mm.ll
Torej, jaz iz tega sklepam, da je potrebno označiti, kot da priloga je, z izjavo pa potrditi, da je bila ta priloga dana AJPESu in vpisati datum, kdaj je to bilo.
LP
Vloga za doplačilo akontacije davka po obračunu!!!!
Kako pa napišete vlogo za plačilo akontacije davka na obroke, in kaj mislite na koliko obrokov bi dali doplačilo 100.000 SIT in 300.000 SIT in kdaj oddati vlogo?
diana
Vi lahko daste vlogo na vašo davčno za obročno plačilo davka. Davčna vam to lahko odobri, vendar vam bo kljub temu računala zamudne obresti. Drugo kar je, je to, da v primeru, da imate vračilo DDV, najprej poplačajo (kompenzirajo) obveznosti, ki jih imate do DURS-a, nato pa vam ostanek nakažejo. Tretje kar lahko naredite pa je, da si sami razdelite plačilo davka od dobička na dva dela: prvi del kar ta mesec, drugi pa čez 30 dni, ko vam zapade tudi obveznost za plačilo. Tako ne boste imeli zamudnih obresti.
Lep dan!