Knjiženje stroškov

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
citro
Nov član
Nov član

Knjiženje stroškov

Odgovor Napisal/-a citro »

Zdravo, zanima me na kateri konto stroškov se knjiži registracija in kasko zavarovanje vozila?

Preko študentskega servisa imam zaposlenega občasno študenta in me zanima na kateri konto stroškov knjižim njegovo plačo?

Hvala
LP, Citro
RAM
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a RAM »

Pri nas knjizimo registracijo na storitve drugih pravnih oseb (410), zavarovanje pa na stroške zavarovalnih premij (415100), glede studenta pa...najbrz vam studentski servis izstavi racun za njegovo delo, ki ga poknjizite v stroske?

LP
citro
Nov član
Nov član

Ja vem, da ti študentski servis istavi račun, pa me zanima na kateri konto stroškov ga knjižiš? Kajti za redno zaposlene vem, da je to konto 470, za študente pa se mi niti ne sanja.

Hvala
lp
LP, Citro
citro
Nov član
Nov član

ja vem, da ti študentski servis izstavi račun, a mi ni jasno na kateri konto stroškov ga knjižiš, ali to mogoče spada pod drugi stroški?
LP, Citro
RAM
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a RAM »

Aja konto...pri nas uporabljamo 416 (Stroški intelektualnih in osebnih storitev - honorarji izplačani študentom preko študent. servisa)...sem knjizim neobdavcen znesek z racuna ter stroske koncesijskih provizij in dajatev, pavsalni prispevek za zdr. zav. studentov pa posebej na konto 416300 (Stroški zdravstvene preventive).
grah
Računovodja
Računovodja
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a grah »

Študentsko delo knjižite: celi račun brez DDV na konto 418 - stroški stor.fiz.oseb.ki ne opr.dejav.+ DDV na konto 160.
Zavarovanje za avto je sklenjeno za 1 leto in če je zavarovanje del za leto 2006 in del za leto 2007 morate preračunati koliko stroškov je za leto 2006 in knjižite na konto 415, ostalo pa na konto 190 - Kratkoročno odloženi stroški oz.odhodki.
grah
Računovodja
Računovodja
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a grah »

Študentsko delo knjižite: celi račun brez DDV na konto 418 - stroški stor.fiz.oseb.ki ne opr.dejav.+ DDV na konto 160.
Zavarovanje za avto je sklenjeno za 1 leto in če je zavarovanje del za leto 2006 in del za leto 2007 morate preračunati koliko stroškov je za leto 2006 in knjižite na konto 415, ostalo pa na konto 190 - Kratkoročno odloženi stroški oz.odhodki.
citro
Nov član
Nov član

Če prav razumem na se na konto 410 knjiži registracija (plačilo cestine, tablice, tehnični pregled, prometna...)

Se pravi oba zavarovanja tako osnovno kot tudi kasko zavarovanje avtomobila pa na 415.

Hvala za odgovor
LP, Citro
Odgovori