Zdravo, zanima me na kateri konto stroškov se knjiži registracija in kasko zavarovanje vozila?
Preko študentskega servisa imam zaposlenega občasno študenta in me zanima na kateri konto stroškov knjižim njegovo plačo?
Hvala
Knjiženje stroškov
Moderator: Mirko Zbačnik
Aja konto...pri nas uporabljamo 416 (Stroški intelektualnih in osebnih storitev - honorarji izplačani študentom preko študent. servisa)...sem knjizim neobdavcen znesek z racuna ter stroske koncesijskih provizij in dajatev, pavsalni prispevek za zdr. zav. studentov pa posebej na konto 416300 (Stroški zdravstvene preventive).
Študentsko delo knjižite: celi račun brez DDV na konto 418 - stroški stor.fiz.oseb.ki ne opr.dejav.+ DDV na konto 160.
Zavarovanje za avto je sklenjeno za 1 leto in če je zavarovanje del za leto 2006 in del za leto 2007 morate preračunati koliko stroškov je za leto 2006 in knjižite na konto 415, ostalo pa na konto 190 - Kratkoročno odloženi stroški oz.odhodki.
Zavarovanje za avto je sklenjeno za 1 leto in če je zavarovanje del za leto 2006 in del za leto 2007 morate preračunati koliko stroškov je za leto 2006 in knjižite na konto 415, ostalo pa na konto 190 - Kratkoročno odloženi stroški oz.odhodki.
Študentsko delo knjižite: celi račun brez DDV na konto 418 - stroški stor.fiz.oseb.ki ne opr.dejav.+ DDV na konto 160.