dodatek na delovno dobo - procenti

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
larisa2005

dodatek na delovno dobo - procenti

Odgovor Napisal/-a larisa2005 »

Zanima me, ali je res dodatek na delovno dobo največ do 10% od BOD ali se šteje na vsako leto dela 0,5% in je recimo za 30 let dela 15% dodatka.

Hvala za odgovor.
jambolaja
Nadračunovodja
Nadračunovodja
Kraj: Ljubljana
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a jambolaja »

To, da je 10% največ prvič slišim??? Kdor vam je to povedal naj navede vir.
larisa2005

jambolaja napisal/-a:To, da je 10% največ prvič slišim??? Kdor vam je to povedal naj navede vir.
Pred tednom dni me je opozoril moj direktro, ker imamo tak primer nisem pa ga vprašala kje je to videl, zato sem se obrnila raje na ta portal
jambolaja
Nadračunovodja
Nadračunovodja
Kontakt:

A je to v privat sektorju ali v javni upravi? V javni upravi so nekaj menjali na to temo.
larisa2005

jambolaja napisal/-a:A je to v privat sektorju ali v javni upravi? V javni upravi so nekaj menjali na to temo.

To se gre za privat sektor in sicer d.o.o.

Lp larisa
jambolaja
Nadračunovodja
Nadračunovodja
Kontakt:

Dodatek za delovno dobo se določa na nivoju KP, pod katero okolektivno pogodbo pa vi spadate? Mogoče je tam kaj takega zapisano.

SKPg
47. člen
Dodatek za delovno dobo
(1) Delavcu pripada dodatek za delovno dobo najmanj v višini 0,5% od osnovne plače za vsako izpolnjeno leto delovne dobe.
(2) Pri uveljavljanju pravice iz prejšnjega odstavka se v delovno dobo vštevajo izpolnjena leta delovne dobe, ki jih je delavec prebil na delu, ali v delovnem razmerju doma oziroma v tujini, ali pri opravljanju samostojne dejavnosti, ki so ustrezno potrjena z vpisom v delovno knjižico. Dokupljena, beneficirana in posebne zavarovalne dobe ne štejejo kot dobe pri uveljavljanju dodatka za delovno dobo.

ZDR
129. člen
(dodatek za delovno dobo)
(1) Delavcu pripada dodatek za delovno dobo.
(2) Višina dodatka za delovno dobo se določi v kolektivni pogodbi na ravni dejavnosti.
vikak
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a vikak »

Zgornji procent ne more biti limitiran. To je nonsens
slava
Računovodski mojster
Računovodski mojster
Kraj: maribor

Odgovor Napisal/-a slava »

Tudi pri nas so me pred časom opozorili, da je dodatek na delovno dobo limitiran. Vendar tega podatka nisem mogla nikjer najti in smo tudi ostali pri 0,5 % na izpolnjeno leto. Mislim, da je limit bolj pobožna želja nekaterih direktorjev.
slava
jambolaja
Nadračunovodja
Nadračunovodja
Kontakt:

Misilm, da so vedno manj želje in vedno bolj realnost. V današnji izdaje nekega časnika sem zasledil, da že pripravljajo bolj 'prožen' ZDR. Kar naj bi pomenilo lažje odpuščanje, ukinitev dodatka na minulo delo in mnoge druge stvari. Upam, da sindikati ne bodo popustili pritisku.
Odgovori