LP
7-urni delavnik
Moderator: Mirko Zbačnik
7-urni delavnik
Mene pa zanima sledeče: če bi se z delodajalcem dogovorila, da delam samo 7 ur dnevno in ne 8, kakšen posledice ima to glede pokojninskega zavarovanja oz. delovne dobe. Ali je to isto, kot da bi delala 8 ur? Kje si lahko preberem kaj več o tem? Ali je še kaj drugega, na kar bi mogla biti pozorna?
LP
LP
Če ste zaposlena za 7 ur, ste tako tudi zavarovana pri PIZ, eno uro na dan si morate zato sami doplačevati /cca 8 - 10.000 sit mesečno/, plačo imate za 7 ur in tudi delovna doba se vam sorazmerno podaljša - 1 leto dela se podaljša na /govorim na pamet/ 13 mesecev. Naprimer: namesto, da dobite jubilejno za 20 let v januarju vam bo pripadala šele marca.
Upam, da sem vsaj malo pomagala.
Lp
Upam, da sem vsaj malo pomagala.
Lp
Tina
Eno je pokojninska doba - to doplačujete, zato da greste po 40 letih v polno penzijo
Drugo je delovna doba, pač je niste oddelali??
Vsaj jaz si tako razlagam.
Drugo je delovna doba, pač je niste oddelali??
Vsaj jaz si tako razlagam.
LP, Jam
www.informatiki-on.net
www.informatiki-on.net
Zakon o delovnih razmerjih:
142. č len
(polni delovni č as)
(1) Polni delovni č as ne sme biti daljıi od 40 ur na teden.
(2) Z zakonom oziroma s kolektivno pogodbo se lahko dolo i kot polni delovni č as delovni č as, ki je krajıi od 40 ur na teden, vendar ne manj kot 36 ur na teden.
(3) Z zakonom ali drugim predpisom v skladu z zakonom ali s kolektivno pogodbo se lahko dolo i za delovna mesta, pri katerih obstajajo ve je nevarnosti za poıkodbe ali
zdravstvene okvare, polni delovni č as, ki traja manj kot 36 ur na teden.
(4) Č e polni delovni č as ni dolo en z zakonom ali kolektivno pogodbo, se ıteje kot
polni delovni č as delovni č as 40 ur na teden.
142. č len
(polni delovni č as)
(1) Polni delovni č as ne sme biti daljıi od 40 ur na teden.
(2) Z zakonom oziroma s kolektivno pogodbo se lahko dolo i kot polni delovni č as delovni č as, ki je krajıi od 40 ur na teden, vendar ne manj kot 36 ur na teden.
(3) Z zakonom ali drugim predpisom v skladu z zakonom ali s kolektivno pogodbo se lahko dolo i za delovna mesta, pri katerih obstajajo ve je nevarnosti za poıkodbe ali
zdravstvene okvare, polni delovni č as, ki traja manj kot 36 ur na teden.
(4) Č e polni delovni č as ni dolo en z zakonom ali kolektivno pogodbo, se ıteje kot
polni delovni č as delovni č as 40 ur na teden.
Zakon o delovnih razmerjih:
142. č len
(polni delovni čas)
(1) Polni delovni čas ne sme biti daljıi od 40 ur na teden.
(3) Z zakonom ali drugim predpisom v skladu z zakonom ali s kolektivno pogodbo se lahko dolo i za delovna mesta, pri katerih obstajajo ve je nevarnosti za poıkodbe ali zdravstvene okvare, polni delovni č as, ki traja manj kot 36 ur na teden.
(4) Č e polni delovni č as ni dolo en z zakonom ali kolektivno pogodbo, se ıteje kot polni delovni č as delovni č as 40 ur na teden.
142. č len
(polni delovni čas)
(1) Polni delovni čas ne sme biti daljıi od 40 ur na teden.
(3) Z zakonom ali drugim predpisom v skladu z zakonom ali s kolektivno pogodbo se lahko dolo i za delovna mesta, pri katerih obstajajo ve je nevarnosti za poıkodbe ali zdravstvene okvare, polni delovni č as, ki traja manj kot 36 ur na teden.
(4) Č e polni delovni č as ni dolo en z zakonom ali kolektivno pogodbo, se ıteje kot polni delovni č as delovni č as 40 ur na teden.