pobot 161 in 264
Moderator: Mirko Zbačnik
pobot 161 in 264
Pozdravljeni!
Delam zaključne knjižbe pa ne morem ugotoviti kako naj pobotam 161 in 264. Na kontu 264 imam zdaj obveznost za davek. Na 161 pa plačane akontacije med letom. Zdaj pa nevem.
Ali pobot naredim na 31.12.2005?
Ali vpoštevam tudi akontacijo plačano v januarju na 161? Če jo, potem bo saldo na 161 krediti, kar pa ni pravilno, na 264 pa bi nastal saldo preveč vplačanih akontacij. Naj naredim pobot na 31.12. brez zadnjega obroka za leto 2005?
Lep pozdrav!
Delam zaključne knjižbe pa ne morem ugotoviti kako naj pobotam 161 in 264. Na kontu 264 imam zdaj obveznost za davek. Na 161 pa plačane akontacije med letom. Zdaj pa nevem.
Ali pobot naredim na 31.12.2005?
Ali vpoštevam tudi akontacijo plačano v januarju na 161? Če jo, potem bo saldo na 161 krediti, kar pa ni pravilno, na 264 pa bi nastal saldo preveč vplačanih akontacij. Naj naredim pobot na 31.12. brez zadnjega obroka za leto 2005?
Lep pozdrav!
Kar bo pa bo.
Prenesete iz 161 na 264. Logično je, da imate saldo obveznosti na dan 31.12.2005 višji, saj nimate knjižene akontacije, ki ste jo plačali v januarju 2006.
Obračun za obveznost davka ste naredili in ugotovili koliko bi bila vaša obveznost za davek v letu 2005 in to tudi poknjižili (zmanjšali ste bruto dobiček, ga prenesli na obveznost za davek in čisti dobiček za leto 2005).
Zapirajte na dan 31.12.2005.
Obračun za obveznost davka ste naredili in ugotovili koliko bi bila vaša obveznost za davek v letu 2005 in to tudi poknjižili (zmanjšali ste bruto dobiček, ga prenesli na obveznost za davek in čisti dobiček za leto 2005).
Zapirajte na dan 31.12.2005.
Marcela, tako kot delate pa ni prav. Vi morate akontacijo knjižiti na 161/110, kot pravi Pepi5. Na koncu leta ugotovite obveznost 8/264.
Poppy, pobot zadnjega obroka, ki je nakazan v januarju, naredite na datum nakazila, pa bo. Tako vam bo ostal na 264 na dan 31.12. odprt znesek za davek od dobička+akontacija v januarju. Ko boste razknjižili pobot za zadnji obrok, pa vam mora ostati na 264 znesek, ki ga morate plačati.
Poppy, pobot zadnjega obroka, ki je nakazan v januarju, naredite na datum nakazila, pa bo. Tako vam bo ostal na 264 na dan 31.12. odprt znesek za davek od dobička+akontacija v januarju. Ko boste razknjižili pobot za zadnji obrok, pa vam mora ostati na 264 znesek, ki ga morate plačati.
Lep dan!
Taja2, še vedno mi ne nekaj jasno. Jaz sem naredila pobot kontov 161 in 264. Konto 264 se mi cel zapre, na 161 pa mi ostane znesek, ki skupaj z akontacijo v januarju predstavlja preveč plačano akontacijo in za katero sem naredila zahtevek. Vi pa pravite, da mora ostati na 264 obveznost za davek + jan akontacija.
Akontacije plačujemo vnaprej kajne, pri obračunu davka od dobička pa samo ugotovimo preplačilo ali obveznost.
Se mar motim?
Lep pozdrav vsem
Akontacije plačujemo vnaprej kajne, pri obračunu davka od dobička pa samo ugotovimo preplačilo ali obveznost.
Se mar motim?
Lep pozdrav vsem
Kar bo pa bo.
Poppy, če imate na kontu 161 stanje, ki ga zahtevate nazaj, potem je tako v redu.
Jaz sem napisala, da vam mora ostati stranje na 264 + akontacija za januar, ker sem predvidevala, da boste morali davek še doplačati.
Torej, kto 264 morate imeti nič, kto 161 pa morate imeti v znesku, ki ga zehtevate nazaj.
Jaz sem napisala, da vam mora ostati stranje na 264 + akontacija za januar, ker sem predvidevala, da boste morali davek še doplačati.
Torej, kto 264 morate imeti nič, kto 161 pa morate imeti v znesku, ki ga zehtevate nazaj.
Zadnjič spremenil Taja2, dne 13 Apr 2006, 07:21, skupaj popravljeno 1 krat.
Lep dan!
Poppy, preberite pod naslovom KNJIŽENJE AKONTACIJE odgovor g.Slovan. Vse vam bo jasno. Če imate preplačilo davka je prav, da vam ostaja saldo na 16. Akontacije davka v bistvu ne plačujemo vnaprej, saj smo jo določili z davčnim obračunom. Kot razlaga g.Slovan, vaše knjiženje tudi ni narobe, je pa tisto preko 26 bolj pregledno. Preberite torej zgoraj naveden odgovor.
DECO