Pozdravljeni!
Najbolje da opišem trenutno stanje, ki je naslednje. Dobil sem nekoliko večji posel za katerega mi bodo plačali vnaprej.
Sedaj pa me zanima kako je z izstavitvijo računov in plačilom davka? Ali lahko račune izstavljam skozi celo leto po opravljenih storitvah in davek plačujem sproti ali moram izdati račun že zdaj. Vendar kako naj potem razknjižim material?
Hvala za pomoč.
Lp
M.
račun za opravljeno delo
Moderator: Mirko Zbačnik
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
Za vsako predplačilo izstavite račun za prdplačilo, ta pa zapira nadalje pravi račun, takrat tudi razknjižite material.
Dileme glede DDV-ja ni, ker mora biti taodveden takrat, ko je bila storitev opravljena (in seveda nato izdan račun).
Vsaj mislim da je tako, nisem ravno "stručko" (zaenkrat) na tem področju, le razmišljam z dacarskega vidika.
Dileme glede DDV-ja ni, ker mora biti taodveden takrat, ko je bila storitev opravljena (in seveda nato izdan račun).
Vsaj mislim da je tako, nisem ravno "stručko" (zaenkrat) na tem področju, le razmišljam z dacarskega vidika.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko
Mirko

-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt: