plača
Moderator: Mirko Zbačnik
plača
Delavci nam težijo ker bi radi da im damo nekaj denarja pred majskimi prazniki. Mene zanima ali je boljše da im damo nekaj gotovine in im potem odštejemo pri nakazilu plače ali je boljše da vsem izplačamo plače 28.04
Po mojem je vse odvisno od tega kdaj imate plačo /5., 10., 15. ali 18. v mesecu/. Če jo imate 5. in imate denar potem ne vidim razloga, da jim ne bi izplačali plače če vam to uspe narediti. Vendar premisite - ali lahko delavci težijo oziroma treba je paziti, da jim to ne preide v navado.
Ne vem če razmišljam pravilno, zato morata odločiti vi in vaši nadrejeni.
Kakkšen sektor pa ste?
Lp
Ne vem če razmišljam pravilno, zato morata odločiti vi in vaši nadrejeni.
Kakkšen sektor pa ste?
Lp
Tina
Ne vem zakaj se mi zdi, da je z delavci čedalje slabše. Kar skozi iščejo neke pravice, ki jih nimajo in nikoli niso zadovoljni s svojimi plačami, kar jih imajo pri nas v podjetju skoraj enkrat več kot je določeno. Če bi bila jaz na vašem mestu, ne vem če bi jim izplačala denar za praznike, ker itak dobijo regres, pa mislim, da tudi plače pri vas niso slabe. Tako je moje mnenje.
Lp
Lp
Sem že kar nekaj časa delodajalka in si nisem privoščila niti enega dneva dopusta, razen, ko je bil kolektivni pa še takrat se težko izogneš nedelu, zato raje nebi več o tem in se strinjam z izjavo, da naj pustijo nekaj denarja tudi na strani za takšne stvari, ne pa da že preden dobijo plačeo, vse "odfrči".
Čao
Čao
Mogoče bi pa razmislili o izplačilu regresa za letni dopust, ker jim ga verjetno še niste izplačali?
Gotovo pa obstaja dober razlog, da delavci prosijo za denar in ni stvar v tem, da ne znajo razporediti denarja. Pravzaprav se čudim kako nekateri preživijo s tako nizkimi plačami, delodajalci bi se morali tudi to vprašati
Lep pozdrav
Gotovo pa obstaja dober razlog, da delavci prosijo za denar in ni stvar v tem, da ne znajo razporediti denarja. Pravzaprav se čudim kako nekateri preživijo s tako nizkimi plačami, delodajalci bi se morali tudi to vprašati