plača

Moderator: Mirko Zbačnik

doris
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

plača

Odgovor Napisal/-a doris »

Delavci nam težijo ker bi radi da im damo nekaj denarja pred majskimi prazniki. Mene zanima ali je boljše da im damo nekaj gotovine in im potem odštejemo pri nakazilu plače ali je boljše da vsem izplačamo plače 28.04
kvrcko
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a kvrcko »

Po mojem je vse odvisno od tega kdaj imate plačo /5., 10., 15. ali 18. v mesecu/. Če jo imate 5. in imate denar potem ne vidim razloga, da jim ne bi izplačali plače če vam to uspe narediti. Vendar premisite - ali lahko delavci težijo oziroma treba je paziti, da jim to ne preide v navado.

Ne vem če razmišljam pravilno, zato morata odločiti vi in vaši nadrejeni.
Kakkšen sektor pa ste?

Lp
Tina
DECO
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a DECO »

Pri plači si izoblikujte nek sistem, po katerem boste določali nagrade. Delavci naj vedo, kdaj kaj dobijo in zakaj, drugače pa nimajo pravice težiti. Saj veste, praznikov je veliko in še kakšnega si bodo izmislili. Če pa bo to le predčasno izplačana plača, pa naj bo.
DECO
doris
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

5 v mesecu izplačujemo plače
omarica
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Odgovor Napisal/-a omarica »

Ne vem zakaj se mi zdi, da je z delavci čedalje slabše. Kar skozi iščejo neke pravice, ki jih nimajo in nikoli niso zadovoljni s svojimi plačami, kar jih imajo pri nas v podjetju skoraj enkrat več kot je določeno. Če bi bila jaz na vašem mestu, ne vem če bi jim izplačala denar za praznike, ker itak dobijo regres, pa mislim, da tudi plače pri vas niso slabe. Tako je moje mnenje.

Lp
doris
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Sej oni ne iščejo dodatnega plačila za praznike ampak so prosili če bi lahko vsaj en del plače dobili prej
omarica
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Se opravičujem, samo napisala sem, kaj si mislim glede na današnje zahteve delavcev. Tudi sama sem delodajalka in poznam probleme oz. zahteve s katerimi se srečujemo. No, če pa so zahtevali del plače prej, pa je njihova stvar, kako oz. kdaj jo bodo izplačali, samo pri datumih naj pazijo.

Lp
doris
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Saj nisem mislila nič hudega sej se popolnoma strinjam z vami, sam mi vse to gre na živce lahko bi mislili pre na praznike in si pustili kaj denarja
Evida
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a Evida »

Morda so pa plače tako mizerne, da si tudi kaj dobrega za na mizo ne morejo privoščiti med prazniki, kaj šele, da bi šli na potovanje, kot to dela veliko delodajalcev????
Nočem drezati v osje gnezdo a tudi tako je na tem svetu.
Evida
omarica
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Sem že kar nekaj časa delodajalka in si nisem privoščila niti enega dneva dopusta, razen, ko je bil kolektivni pa še takrat se težko izogneš nedelu, zato raje nebi več o tem in se strinjam z izjavo, da naj pustijo nekaj denarja tudi na strani za takšne stvari, ne pa da že preden dobijo plačeo, vse "odfrči".

Čao
LOTICA
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a LOTICA »

Tukaj je potrebno paziti še nekaj. Tudi če delavcem izplačate samo del plače, je za ta del potrebno na dan izplačila neto plač odvesti vse davke in prispevke (razen davka naizplačane plače, ki se lahko plača v 6ih dneh)
LP :)
LaraA
Začetnik
Začetnik
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a LaraA »

Mogoče bi pa razmislili o izplačilu regresa za letni dopust, ker jim ga verjetno še niste izplačali?
Gotovo pa obstaja dober razlog, da delavci prosijo za denar in ni stvar v tem, da ne znajo razporediti denarja. Pravzaprav se čudim kako nekateri preživijo s tako nizkimi plačami, delodajalci bi se morali tudi to vprašati :? Lep pozdrav
Odgovori