Pozdravljeni,
zanima me, če je že kdo imel primer kompenzacije s tujino. Ali se izpelje podobno kot v SLO? Ima kdo kakšen obrazec za kompenzacijo? Pošiljala bi v angleščini.
Ne upam jo sama sprovedit ne da bi o tem obvestila tujino. V bistvu pa smo pri enem plačilu manj plačali.
Lep pozdrav.
kompenzacija s tujino
Moderator: Mirko Zbačnik
kompenzacija s tujino
Kar bo pa bo.
Kompenzacij s tujino za razliko od domačih ne sprovajamo preko TRR. Če je kompenzacija dogovorjena (oziroma ponavadi se zgodi kar tako, da manj plačamo, predtem se seveda o tem z dobaviteljem dogovorimo), pošljemo dobavitelju samo dopis v vednost, zase pa sestavimo enak kompenzacijski predlog kot za domače partnerje in ga s temeljnico zapremo.
Mincek
Poppy, žal ne. Ponavadi se zmenimo kar preko e-pošte, vendar ne uporabimo nobenega formularja. Včasih nam pošljejo kar konto kartico in vprašajo, če je vredu. Pa ne delamo z malimi firmami, ampak kot vidim se večina računovodskih dogodkov dogaja na manj formalen način,kot to počnemo mi. Mi še medsebojne kompenzacije sprovajamo preko TRR - čemu to služi?? S takim in podobnim pikolovstvom samo dražimo državo, namesto da bi država pobirala denar tam, kjer se ga splača pobrati (hočem reči kjer stroški pobiranja niso višji od nabranega denarja).
Mincek