kompenzacija s tujino

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
poppy--
Računovodja
Računovodja
Kraj: Ljubljana

kompenzacija s tujino

Odgovor Napisal/-a poppy-- »

Pozdravljeni,

zanima me, če je že kdo imel primer kompenzacije s tujino. Ali se izpelje podobno kot v SLO? Ima kdo kakšen obrazec za kompenzacijo? Pošiljala bi v angleščini.
Ne upam jo sama sprovedit ne da bi o tem obvestila tujino. V bistvu pa smo pri enem plačilu manj plačali.

Lep pozdrav.
Kar bo pa bo.
mincek
Računovodja
Računovodja
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a mincek »

Kompenzacij s tujino za razliko od domačih ne sprovajamo preko TRR. Če je kompenzacija dogovorjena (oziroma ponavadi se zgodi kar tako, da manj plačamo, predtem se seveda o tem z dobaviteljem dogovorimo), pošljemo dobavitelju samo dopis v vednost, zase pa sestavimo enak kompenzacijski predlog kot za domače partnerje in ga s temeljnico zapremo.
Mincek
poppy--
Računovodja
Računovodja
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a poppy-- »

mincek, imate mogoče vzorec tega dopisa?
Kar bo pa bo.
mincek
Računovodja
Računovodja
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a mincek »

Poppy, žal ne. Ponavadi se zmenimo kar preko e-pošte, vendar ne uporabimo nobenega formularja. Včasih nam pošljejo kar konto kartico in vprašajo, če je vredu. Pa ne delamo z malimi firmami, ampak kot vidim se večina računovodskih dogodkov dogaja na manj formalen način,kot to počnemo mi. Mi še medsebojne kompenzacije sprovajamo preko TRR - čemu to služi?? S takim in podobnim pikolovstvom samo dražimo državo, namesto da bi država pobirala denar tam, kjer se ga splača pobrati (hočem reči kjer stroški pobiranja niso višji od nabranega denarja).
Mincek
Taja2
Računovodja
Računovodja
Kraj: Maribor

Odgovor Napisal/-a Taja2 »

Če ste pri enem od plačil za znesek vaše terjatve plačali manj, verjemite, da si lahko kar lepo pri plačilu poknjižite tudi pobot, ker so si ga oni tudi.
Na takšen način se pri tujini v večini primerov tudi dela pobot.
Lep dan!
Odgovori