plača - destimulacija
Moderator: Mirko Zbačnik
plača - destimulacija
Imam eno vprašanje... Ali je to res, da delavcu ne smeš dati negativne stimulacijo*? Baje da se mu to ne sme trgati od osebnega dohodka?
Hvala
Hvala
plača - destimulacija
Imam pisno obrazložitev... kako bi pa potem to morali prikazati pri plači, da bi bilo pravilno?
Hvala
Hvala
Pozdravljeni,
Ali mi lahko kdo pove kaj točno mora biti navedeno v pravilniku o plačah oz. kje bi lahko dobila vzorec takega pravilnika.
Glede zgornje teme pa me zanima, če ima nekdo v pogodbi navedeno osnovno palčo ali destimulacija v nobenem pimeru ne sme znižati te določene osnovne bruto palče.
Zahvaljujem se za vsak nasvet.
Lep pozdrav.
Ali mi lahko kdo pove kaj točno mora biti navedeno v pravilniku o plačah oz. kje bi lahko dobila vzorec takega pravilnika.
Glede zgornje teme pa me zanima, če ima nekdo v pogodbi navedeno osnovno palčo ali destimulacija v nobenem pimeru ne sme znižati te določene osnovne bruto palče.
Zahvaljujem se za vsak nasvet.
Lep pozdrav.
marea
Re: plača - destimulacija
Zanima me kaj mi predlagate in sicer mi je direktor pri plačilni listi znižal stimulacijo in sicer kar dobro v minus, prej mi je seveda to tudi pisno (preko mejla) napisal, enkrat nam je tudi na sestanku to povedal, da nam bo začel odbijat od plače... V pogodbi, ki je sicer že stara 6let ni nikjer nič navedeno in tudi nobenega lista oz. pravilnika nimam.
Zaenkrat mu ne bom nič omenjal ampak se bojim, da mi bo tudi v naslednjih treh mesecih zbijal...
Zaenkrat mu ne bom nič omenjal ampak se bojim, da mi bo tudi v naslednjih treh mesecih zbijal...
Re: plača - destimulacija
Plača ne sme biti manjša od zapisane v pogodbi o zaposlitvi. Drugače pa je stimulacija nekaj kar si prislužiš ali ne. V velikih firmah pa je eleganten način, da delavcu povišaš plačo in mu to povišico brez večjih zapletov lahko tudi vzameš, če se poslabša poslovanje.