GZS - Končno

Teme, ki jih ne morete uvrstiti drugam

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
vita11
Računovodja
Računovodja
Kraj: Slovenia

GZS - Končno

Odgovor Napisal/-a vita11 »

Končno smo dočakali: danes je parlament sprejel zakon o prostovoljnem članstvu v GZS. Kaj mislite, koliko bodo zdaj dobili vsak mesec? :lol:
anka
Super računovodja
Super računovodja

Odgovor Napisal/-a anka »

:palca: :

nekateri "člani" se verjetno :adijo:
DECO
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a DECO »

Meni je bližja obrtna zbornica, saj ima posluh za male s.p.je. GZ zastopa bolj interese velikih, od nas malih pa samo pobira članarino. Saj tudi članarina ni velika, a kaj ko od nje ne dobimo nič.
DECO
vita11
Računovodja
Računovodja
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a vita11 »

Za čisto nič smo plačevali 3.000 sit na mesec. Še revije nismo več dobivali. Pa saj nismo imeli kaj početi. Ali lahko mi kje za 0 dobimo 3.000 sit na mesec? Pa še DURS je odtegnil in obračunal obresti in stroške, če nisi plačal. Se pa strinjam, da je OZS bistveno boljša oz. sploh ni primerjave v kvaliteti. :mrgreen:
uni
Super računovodja
Super računovodja

Odgovor Napisal/-a uni »

Ja,samo obrtna pa ima večino pojasnil, navodil..za s.p., tako da če si d.o.o.te lahko njihova navodila včasih zmedejeo, ker ne veš, kdaj velja isto za s.p. ion d.o.o., kdaj pa je različno- ni vedno povdarjeno, da ni za obe organizacijski obliki enako.
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

Končno, res končno so popravili ustavno napako, katero je podpiralo celo ustavno sodišče.

Če se bom slučajno včlanil, se bom v OZS. Za GS ni šans, to je združenje velikih podjetji.

Sedaj, ko je članstvo postovoljno, se bo verjetno čutil vpliv tržnega gospodarstva tudi pri njih. Bodo vsaj deležni tistega, česar privoščijo svojim članom :shudic: .
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
slava
Računovodski mojster
Računovodski mojster
Kraj: maribor

Odgovor Napisal/-a slava »

Mene pa še vedno nekaj muči: kaj pa tisti, ki so dolžni članarino za nazaj?
slava
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

Jo bodo morali verjetno plačat - zakon verjetno ne bo retroaktiven, ker v tem primero ..... :roll:
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
anka
Super računovodja
Super računovodja

GZS

Odgovor Napisal/-a anka »

Kdaj to začne veljati in kakšen bo postopek "odjave".?
debi
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a debi »

Hojla!

Prostovoljno članstvo velja samo za GZS ali tudi za OZS in OOZ?
Jaz sicer GZS ne plačujem članstva, ker imam 100% obrtno dejavnost, zato pa plačujem mesečno OZS in OOZ cca. 8000 za 3 revije, ki jih dobim. :roll: :?

Bi za te dinarčke raje kako fancy romantično večerjico privoščila sebi in možeku... :oops:

Lep pozdrav!
DECO
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a DECO »

Članarina OZ je bistveno previsoka, vendar dobiš na OZ veliko več pomoči, podatkov... kot na GZS. Tudi revij Obrtnik je 12 in ne 3. Če sem jaz pravilno razumela, boš moral biti včlanjen v eno zbornico, boš pa sam izbiral v katero. Nisem pa še brala zakona.
DECO
Odgovori