Na vas se obračam po nasvet v zvezi z obračunom DDV pri nakupu počitniške prikolice v tujini.
In sicer je naše podjetje v juniju kupilo počitniško prikolico v nemčiji (t.j. v članici EU). Na računu nam je tujec zaračunal 16% MWSt - ali je to prav? Jaz sem bila prepričana, da bom morala obračunati in plačati slovenski DDV. Ali bom vsaj lahko zahtevala vračilo tega MWSt-ja in kako se to stori?
Pa še vprašanje ali počitniška prikolica spada pod prevozno sredstvo po ZDDV? In ali moram nakup prikolice prijaviti davčnemu organu v 15 dneh na obrazcu DDV-NPS-P2?
Že v naprej najlepša hvala za vsak odgovor in nasvet v zvezi s tem, saj ne vem kaj mi je storiti!!!!!
Marjetka
Nakup počitniške prikolice
Moderator: Mirko Zbačnik
Tujec vam je zaračunal 16%MWSt, ker mu verjetno niste posredovali vaše ID številke (SI ...) in zato mora navesti nemški DDV na fakturi.
Verjetno bo najlažje, če nemškega dobavitelja prosite za novo fakturo z njegovo ID številko (DE...) in na račun on navede tudi vašo ID številko (SI...). Pa ne pozabite preveriti njegove ID številke na internetu..
Lp,
L.
Verjetno bo najlažje, če nemškega dobavitelja prosite za novo fakturo z njegovo ID številko (DE...) in na račun on navede tudi vašo ID številko (SI...). Pa ne pozabite preveriti njegove ID številke na internetu..
Lp,
L.