Nakup počitniške prikolice

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
Mides
Nov član
Nov član
Kraj: Slovenia

Nakup počitniške prikolice

Odgovor Napisal/-a Mides »

Na vas se obračam po nasvet v zvezi z obračunom DDV pri nakupu počitniške prikolice v tujini.

In sicer je naše podjetje v juniju kupilo počitniško prikolico v nemčiji (t.j. v članici EU). Na računu nam je tujec zaračunal 16% MWSt - ali je to prav? Jaz sem bila prepričana, da bom morala obračunati in plačati slovenski DDV. Ali bom vsaj lahko zahtevala vračilo tega MWSt-ja in kako se to stori?

Pa še vprašanje ali počitniška prikolica spada pod prevozno sredstvo po ZDDV? In ali moram nakup prikolice prijaviti davčnemu organu v 15 dneh na obrazcu DDV-NPS-P2?

Že v naprej najlepša hvala za vsak odgovor in nasvet v zvezi s tem, saj ne vem kaj mi je storiti!!!!!

Marjetka
Lešo
Novinec
Novinec

Odgovor Napisal/-a Lešo »

Tujec vam je zaračunal 16%MWSt, ker mu verjetno niste posredovali vaše ID številke (SI ...) in zato mora navesti nemški DDV na fakturi.

Verjetno bo najlažje, če nemškega dobavitelja prosite za novo fakturo z njegovo ID številko (DE...) in na račun on navede tudi vašo ID številko (SI...). Pa ne pozabite preveriti njegove ID številke na internetu..

Lp,

L.
Odgovori