polog gotovine

Teme, ki jih ne morete uvrstiti drugam

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
avko
Nov član
Nov član

polog gotovine

Odgovor Napisal/-a avko »

Imam vprašanje v zvezi s polgi gotovina na TR s.p.-ja. Ali je nujno, da je dnevni polog na TR enak dnevnemu izkupičku? Kaj, če recimo iz blagajne poravnamo kakšen račun (nakup materiala) v manjši vresnoti? Potem je logično izkupič za to vsoto manjši in temu posledično tudi nakazilo na TR. Ali je to dovoljeno oziroma kje bi lahko prebrala kako je s tem?

Hvala za pomoč in lep dan vsem.
štajerka
Računovodja
Računovodja
Kraj: Maribor

Odgovor Napisal/-a štajerka »

S.P.-JU NI POTREBNO VODITI BLAGAJNE, KER LAHKO PROSTO RAZPOLAGA S SVOJIM DENARJEM. 1 X NA MESEC MORA NAREDITI POLOG IZKUPIČKA NA TRR OZ. NAPIŠE KOMPENZACIJSKI NALOG (DVIG-POLOG ).
LP
avko
Nov član
Nov član

Odgovor Napisal/-a avko »

Hvala za odgovor. Kako pa knjižiti izkupiček in eventuelne račune plačane z gotovino?
MARJETICAVA
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a MARJETICAVA »

Če s.p. izplačuje delavcem dnevnice preko blagajne, ali ni bolje, da vodi blagajno?
štajerka
Računovodja
Računovodja

VSE SE KNJIŽI PREKO KONTA 920 - PRILIVI IN ODLIVI MED PODJETJEM IN GOSPODINJSTVOM.
920/120
1092/920
KO SE NAREDI INKASO 110/1092.

ZA IZPLAČILO DNEVNIC

414/920

LEP VIKEND :)
štajerka
Računovodja
Računovodja

SAJ JE TO NEKE VRSTE VODENJE BLAGAJNE, SAMO NE V TAKŠNEM SMISLU, KOT PRI D.O.O.. PRI S.P. NI POTREBNO VODITI FINANČNE BLAGAJNE, ČE SE OPRAVI DVIG GOTOVINE - NI BLAG.DNEVNIKA....
MARJETICAVA
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a MARJETICAVA »

S kakšnim dokumentom pa vi izplačate zaposlenim dnevnice? Nekam vam morajo podpisati, da so jih prejeli. To pa po mojem že ni gospodinjstvo podjetnika. Razumem, da kar se samega podjetnika tiče, gotovina ni problem, ampak menim, da za druge zaposlene bi pa vseeno bilo prav, da vodi blagajno. Prosim, če mi malo osvetlite logiko v kolikor mi je manjka. Hvala.
štajerka
Računovodja
Računovodja

ČE DELAVCU PRIPADA DNEVNICA, IZPOLNIM POTNI NALOG, GA OBRAČUNAM, IZPLAČAM DELAVCU IN TA MI PODPIŠE NA POTNEM NALOGU, DAJE PREJEL GOTOVINO.
LAHKO TUDI NAPIŠEM BLAGAJNIŠKI IZDATEK, VENDAR PRI S.P. NI POTREBNO VODITI BLAGAJNIŠKEGA DNEVNIKA Z VSEMI PRILIVI IN ODLIVI. NI PA PREPOVEDANO .
valu
Novinec
Novinec

Odgovor Napisal/-a valu »

s.p.-ju ni potrebno voditi blagajne, ker lahko prosto razpolaga s svojim denarjem. 1 x na mesec mora narediti polog izkupička na trr oz. napiŠe kompenzacijski nalog (dvig-polog ).
lp
kakšna so pa pravila za d.n.o. ?

prav tako me zanima ali more biti denar hranjen dejansko v blagajni ali je lahko v kakšni drugi fizični obliki (kuverta, predral, kovinska škatla,...)???

hvala že vnaprej za odgovor

Velike črke so bile samodejno zamenjane z malimi.
Odgovori