polog gotovine
Moderator: Mirko Zbačnik
polog gotovine
Imam vprašanje v zvezi s polgi gotovina na TR s.p.-ja. Ali je nujno, da je dnevni polog na TR enak dnevnemu izkupičku? Kaj, če recimo iz blagajne poravnamo kakšen račun (nakup materiala) v manjši vresnoti? Potem je logično izkupič za to vsoto manjši in temu posledično tudi nakazilo na TR. Ali je to dovoljeno oziroma kje bi lahko prebrala kako je s tem?
Hvala za pomoč in lep dan vsem.
Hvala za pomoč in lep dan vsem.
-
MARJETICAVA
- Računovodja

-
MARJETICAVA
- Računovodja

S kakšnim dokumentom pa vi izplačate zaposlenim dnevnice? Nekam vam morajo podpisati, da so jih prejeli. To pa po mojem že ni gospodinjstvo podjetnika. Razumem, da kar se samega podjetnika tiče, gotovina ni problem, ampak menim, da za druge zaposlene bi pa vseeno bilo prav, da vodi blagajno. Prosim, če mi malo osvetlite logiko v kolikor mi je manjka. Hvala.
kakšna so pa pravila za d.n.o. ?s.p.-ju ni potrebno voditi blagajne, ker lahko prosto razpolaga s svojim denarjem. 1 x na mesec mora narediti polog izkupička na trr oz. napiŠe kompenzacijski nalog (dvig-polog ).
lp
prav tako me zanima ali more biti denar hranjen dejansko v blagajni ali je lahko v kakšni drugi fizični obliki (kuverta, predral, kovinska škatla,...)???
hvala že vnaprej za odgovor
Velike črke so bile samodejno zamenjane z malimi.