razno
Moderator: Mirko Zbačnik
razno
Odprla sem s.p. Imam zaposlene, ki delajo izključno na terenu, pri različnih poslovnih partnerjih. V kraj dela se vozijo s svojim osebnim avtomobilom.Delavci bodo prejeli OD po kolektivni pogodbi. Zanima me če je pravilno, da vozniku dnevno izstavljam potni nalog z obračunano dnevnico 8 ur, ker delovnik traja 8 ur in pa kilometrino, in ostalim delavcem, ki so sopotniki dnevno izstavljam potni nalog za obračunano dnevnico 8 ur. (so sopotniki v tem avtomobilu.)Ali drži trditev, da delavcem, ker imajo na potnih nalogih obračunane dnevnice ne morem izstavljati potnega naloga tedensko ampak le dnevno.
Zanima me tudi, ali drži, da je plačilo računa preko blagajne omejeno pri s.p. na 25.000,00 SIT, oziroma, kje to piše. Prebrala sem pravilnik o gotovinskem poslovanju, pa tega zneska nisem zasledila.
Kupila sem orodje vredno 40.000,00 SIT, pa so mi rekli, da je meja 25.000,00
Prosim za čimprejšnji odgovor in hvala.
Zanima me tudi, ali drži, da je plačilo računa preko blagajne omejeno pri s.p. na 25.000,00 SIT, oziroma, kje to piše. Prebrala sem pravilnik o gotovinskem poslovanju, pa tega zneska nisem zasledila.
Kupila sem orodje vredno 40.000,00 SIT, pa so mi rekli, da je meja 25.000,00
Prosim za čimprejšnji odgovor in hvala.
O izplačilih potnih stroškov je bilo že veliko napisanega. Na forumu se da iskati po temi.
Nikjer ni natančno določeno, kaj mora potni nalog vsebovati, iz njega mora biti razvidno, da je strošek upravičen. Moja dosedanja praksa za šoferje: "beli" potni nalog 1 x mesečno za obračun dnevnic in kilometrine in "zeleni", iz katerega so razvidni datumi, ure in kilometri. Enako se lahko naredi za sopotnike.
Novi Pravilnik o plačevanju z gotovino in blagajniškem maksimumu
(Uradni list 103/02 z dne 29. 11. 2002):
Imetnik transakcijskega računa lahko plačuje z gotovino (na podlagi pravilnika in uredbe), in sicer:
Blago in storitve in druge obveznosti imetnikom transakcijskih računov, ki so po statusu registrirani kot zasebniki, ki opravljajo dejavnost (tudi samostojni podjetniki), se lahko plačuje v gotovini, če posamično izplačilo ne presega zneska 25.000 tolarjev.
lp
Nikjer ni natančno določeno, kaj mora potni nalog vsebovati, iz njega mora biti razvidno, da je strošek upravičen. Moja dosedanja praksa za šoferje: "beli" potni nalog 1 x mesečno za obračun dnevnic in kilometrine in "zeleni", iz katerega so razvidni datumi, ure in kilometri. Enako se lahko naredi za sopotnike.
Novi Pravilnik o plačevanju z gotovino in blagajniškem maksimumu
(Uradni list 103/02 z dne 29. 11. 2002):
Imetnik transakcijskega računa lahko plačuje z gotovino (na podlagi pravilnika in uredbe), in sicer:
Blago in storitve in druge obveznosti imetnikom transakcijskih računov, ki so po statusu registrirani kot zasebniki, ki opravljajo dejavnost (tudi samostojni podjetniki), se lahko plačuje v gotovini, če posamično izplačilo ne presega zneska 25.000 tolarjev.
lp
Zakaj pa jim izplačujete dnevnice za 8 ur?
Zakon o višini povračil stroškov v zvezi z delom in nekaterih drugih prejemkov
3. člen
.... Do dnevnice za službeno potovanje, ki traja od 6 do 8 ur je zaposleni upravičen le v primeru, če se je službeno potovanje pričelo vsaj dve uri pred začetkom oz. končalo vsaj dve uri po preteku rednega delovnega časa.
3. člen
.... Do dnevnice za službeno potovanje, ki traja od 6 do 8 ur je zaposleni upravičen le v primeru, če se je službeno potovanje pričelo vsaj dve uri pred začetkom oz. končalo vsaj dve uri po preteku rednega delovnega časa.
<blockquote id="quote"><font size="1" face="Tahoma, Verdana, Arial" id="quote">quote:<hr height="1" noshade id="quote"><i>napisal pikaa</i>
<br />Zakaj pa jim izplačujete dnevnice za 8 ur?
3. člen
<hr height="1" noshade id="quote"></blockquote id="quote"></font id="quote">
3. člen
Se pravi, če smo podjetje, ki ima delovni čas od 7.00 do 15.00 in greš na pot ob 8.00 in se vrneš ob 15.00 ( kar je7 ur) in je znižana dnevnica 1.218 sit, ti ne pripada, ker nisi šel na pot ob 5.00 ali pa se vsaj vrnil ob 17.00, če si šel ob 7.00. Če je temu tako, zakaj, saj za tisti dan tako ne boš imel računanega dneva za malico.
Lepo prosim za odgovor.
morje
<blockquote id="quote"><font size="1" face="Tahoma, Verdana, Arial" id="quote">quote:<hr height="1" noshade id="quote"><i>napisal pikaa</i>
3. člen
Lepo prosim za odgovor.
morje
3. člen
Sem že napisala:
<blockquote id="quote"><font size="1" face="Tahoma, Verdana, Arial" id="quote">quote:<hr height="1" noshade id="quote">Zakon o višini povračil stroškov v zvezi z delom in nekaterih drugih prejemkov
3. člen
.... Do dnevnice za službeno potovanje, ki traja od 6 do 8 ur je zaposleni upravičen le v primeru, če se je službeno potovanje pričelo vsaj dve uri pred začetkom oz. končalo vsaj dve uri po preteku rednega delovnega časa.<hr height="1" noshade id="quote"></blockquote id="quote"></font id="quote">
<blockquote id="quote"><font size="1" face="Tahoma, Verdana, Arial" id="quote">quote:<hr height="1" noshade id="quote">Zakon o višini povračil stroškov v zvezi z delom in nekaterih drugih prejemkov
3. člen
.... Do dnevnice za službeno potovanje, ki traja od 6 do 8 ur je zaposleni upravičen le v primeru, če se je službeno potovanje pričelo vsaj dve uri pred začetkom oz. končalo vsaj dve uri po preteku rednega delovnega časa.<hr height="1" noshade id="quote"></blockquote id="quote"></font id="quote">
Se pravi Pikaa, če sem prav razumela, bi lahko jaz dala svojim delavcem polovično dnevnico, če gredo na pot ob 6,00 uri, začnejo delati ob 7,00 uri, končajo z delom ob 15,00, domov pa se vrnejo ob 16.00 uri? Prosim lepo za odgovor. Ne bi rada delala narobe.
Za odgovor prosum tudi koga drugega, ki bi mi znal odgovoriti.
Že v naprej se zahvaljujem!
Renata
Za odgovor prosum tudi koga drugega, ki bi mi znal odgovoriti.
Že v naprej se zahvaljujem!
Renata