Kaj se mi je danes pripetilo: v papirnici sem kupila pisarniški material, nakar od prodajalke zahtevam originalni račun na firmo. Dvakrat je vnašala D.Š in mi reče, da nas nimajo v računalniku. Nato je vse skupaj vnesla ročno. Poklicala sem računovodkinjo in ji povedala za ta pripetljaj. Računovodkinja me je potolažila, da češ, da je normalno, da nimajo naše firme noter, če pa nismo njihovi komitenti! DRŽI TO ALI NE?
Zanima me pa tudi kakšen je postopek zaposlitve delavca pri popoldanskem s.p.?
Lep pozdrav!
Mojca
Naj mi nekdo prosim pove kako?
Moderator: Mirko Zbačnik
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
Postopek za zaposlitev je isti:
- prijava potrebe na Zavodu za zaposlovanje, to lahko opraviš tudi prek interneta, če zaposluješ družinskega člana to označiš, da ti ne pošiljajo drugih iskalcev zaposlitve,
- izbor in sklenitev pogodbe,
- prijava na ZZZS - obr.M1/M2.
- pri prvem obračunu plače kontaktiraj s svojim davčnim referentom, saj so sklici za prispevke drugi, kot za s.p.-ja.
- prijava potrebe na Zavodu za zaposlovanje, to lahko opraviš tudi prek interneta, če zaposluješ družinskega člana to označiš, da ti ne pošiljajo drugih iskalcev zaposlitve,
- izbor in sklenitev pogodbe,
- prijava na ZZZS - obr.M1/M2.
- pri prvem obračunu plače kontaktiraj s svojim davčnim referentom, saj so sklici za prispevke drugi, kot za s.p.-ja.
Janika