Stari napisal/-a:Zelo vam bom hvaležen, če navedete določilo ZDR na osnovi katerega ste uspeli priti do teh odgovorov, ki se nanašajo na odpoved pogodbe o zaposlitvi ( 5 delovnih dni- "plavi" ).
Hvala za vaš trud in prijaznost !
in
Stari napisal/-a: Sedaj pa res nisem več presenečen nad "strokovnostjo" odgovorov nekaterih avtorjev. Priznam tudi, da je bilo moje prejšnje vprašanje provokativno, ker so bili tako komentarji kot "nasveti" glede odpovedi pogodbe o zaposlitvi zaradi t.i. "plavih" popolnoma napačni in zavajajoči. Malo več odgovornosti do spraševalca, ki verjame v verodostojnost "strokovnega ??" odgovora, pa bi le morali pokazati in ne venomer ustvarjati vtisa kakšen strokovnjak s področja delovnega prava smo.
Če bi bilo moje vprašanje postavljeno iz nuje in v stiski in o tej tematiki ne bi ničesar vedel, si s tem odgovorom ne bi imel kaj početi.
Kakršno vprašanje, takšen odgovor! In glede na vaše vprašanje sem vam navedla konkretne številke členov iz ZDR.
Moje mnenje je, da je forum namenjen temu, da deliš izkušnje in svoje znanje.
Odgovori na vprašanja pa niso za nikogar zavezojoči. V nekaterih KP dejavnosti same kršitve niso konkretno napisane, v nekaterih pa so točno določene in v teh so med hujšimi kršitvami napisani tudi neopravičeni izostanki, za katerega se izreče ukrep prenehanje delovnega razmerja.
In v kolikor so bili komentarji in "nasveti" glede odpovedi pogodbe o zaposlitvi zaradi t.i. "plavih" za vas popolnoma napačni in zavajajoči, bi vam bila zelo hvaležna, verjetno pa tudi še kdo drug, ki ga odgovor na to to vprašanje zanima, da boste podali svoje mnenje, pravilni komentar in "nasvet".
Lp