članarina GZS
Moderator: Mirko Zbačnik
Ali nismo to temo že obdelali in ugotovili, da bo sprejetja njihovega novega statuta velja vse po starem, potem pa smo lahko tudi izbrisani:
http://www.racunovodja.com/forum/viewto ... 88&start=0
Ali je spet kako drugače?
http://www.racunovodja.com/forum/viewto ... 88&start=0
Ali je spet kako drugače?
Kako pa razumete naslednje vprašanje, postavljeno na Ministrstvo za gospodarstvo(objavljeno v Informacijah GZS): Ali lahko uveljavlja deleže upravičenj podjetje, ki je bilo izvrisano iz sodnega registra pred 24.6.2006,čeprav ...
Za kakšne deleže gre?Ne vem nič o tem.Ali to pomeni, da bomo na podlagi plačanih članarin dobili vsi deleže v novo oblikovani GZS in kaj nam bodo pomenili, oz.kaj bomo lahko z njimi?In če ja, ali ti bo pripadal v opbeh primerih-če se boš odločil za prostovoljno članstvo in če se ne boš?
Za kakšne deleže gre?Ne vem nič o tem.Ali to pomeni, da bomo na podlagi plačanih članarin dobili vsi deleže v novo oblikovani GZS in kaj nam bodo pomenili, oz.kaj bomo lahko z njimi?In če ja, ali ti bo pripadal v opbeh primerih-če se boš odločil za prostovoljno članstvo in če se ne boš?
GZS članstvo
Mene pa zanima, ali je še obvezno plačevanje članarine Gospodarski zbornici Slovenije? Nekaj je bilo govora o prostovoljnem članstvu, ne vem pa če je to že v veljavi ali še ne.
Dobili smo namreč položnico in jo s.p., za katerega plačujem položnice, ne želi plačati! Ali jo mora ali je v dolgu če je ne?
Hvala,
Dobili smo namreč položnico in jo s.p., za katerega plačujem položnice, ne želi plačati! Ali jo mora ali je v dolgu če je ne?
Hvala,
-
racunalnik
- Računovodja

Ja, ravno danes smo dobili položnico. Ja bomo še jo plačali, kaj češ druga?
Še enkrat vam kopiram odgovor, ki sem ga prejela iz GZS:
"Državni zbor Republike Slovenije je na seji dne 26.5.2006 sprejel nov Zakon o gospodarskih zbornicah (UL RS, št. 60/06), veljati pa začne petnajsti dan po objavi, torej 24. junija 2006. V novem zakonu je predvideno, da postane Gospodarska zbornica Slovenije z dnem uveljavitve tega zakona pravni naslednik GZS, njeni člani pa postanejo člani pravnega naslednika GZS. V zakonu je tudi določilo, da mora pravni naslednik GZS v petih mesecih po uveljavitvi zakona uskladiti svoj statut in delovanje z določbami novega zakona. Do sprejema statuta pravnega naslednika GZS, člani še ne morejo izstopiti in plačujejo članarino v skladu s predpisi, ki so plačevanje članarine urejali do uveljavitve tega zakona. "
Torej novembra nam bo vse bolj jasno...tako jaz razumem.
Še enkrat vam kopiram odgovor, ki sem ga prejela iz GZS:
"Državni zbor Republike Slovenije je na seji dne 26.5.2006 sprejel nov Zakon o gospodarskih zbornicah (UL RS, št. 60/06), veljati pa začne petnajsti dan po objavi, torej 24. junija 2006. V novem zakonu je predvideno, da postane Gospodarska zbornica Slovenije z dnem uveljavitve tega zakona pravni naslednik GZS, njeni člani pa postanejo člani pravnega naslednika GZS. V zakonu je tudi določilo, da mora pravni naslednik GZS v petih mesecih po uveljavitvi zakona uskladiti svoj statut in delovanje z določbami novega zakona. Do sprejema statuta pravnega naslednika GZS, člani še ne morejo izstopiti in plačujejo članarino v skladu s predpisi, ki so plačevanje članarine urejali do uveljavitve tega zakona. "
Torej novembra nam bo vse bolj jasno...tako jaz razumem.
Jaz razumem, da se boš lahko odločil biti ali ne biti član GZS. In če boš član, verjetno ostane tudi članarina. Vprašanje, kaj bo s tistimi, ki se bodo izčlanili, je postavil nekdo na nekem seminarju, a točnega odgovora nismo dobili, zgolj informacijo, da naj bi vsaka pravna oseba ali oseba, ki opravlja dejavnost, bila vključena v neko združenje, zbornico. Najbolje, da počakamo, saj bomo baje dobili pisna navodila o tem, kar mislijo, da je najbolje za nas......
Kot jaz razumem iz tega http://www.gzs.si/?ID=30889&IDpm=-1 sporočila o sprejemu statuta, bomo lahko izstopili šele po 1.1.2007 in hkrati bomo primorani plčati članarino še za mesec januar ?