Izplačilo premalo izplačanih plač in zamudnih obresti

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
PERODIKA
Novinec
Novinec

Odgovor Napisal/-a PERODIKA »

Pozdrav!

Prosim za pomoč bolj izkušene finančnike od mene same. Na osnovi sodne poravnave moram izplačati našemu zaposlencu premalo izplačane plače in zamudne obresti. Zanima me s stališča dohodnine kako ravnati pravilno.

Če imam prav so zamudne obresti na osnovi 8. točke 20.člena Zdoh neobdavčene. (lahko izplačam na TRR in ne rabim oddat REK-a na DURS)??Kako pa obračunam premalo izplačano plačo. Kot oznako 1101 Plače, nadomestilo plače idr. in kakšno stopnjo dohodnine vzamem.

Hvala vam za pomoč in lep pozdrav
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

Dohodnino obračunate na osnovi lestvice, ki je veljavna na dan izplačila - to bo sedanja lestvica, ravno tako izpolnete sedaj veljavne obrazce.

Kar se pa tiče letnega obračuna dohodnine, pa poročate v rubriki letošnjih izplačil plač, rubrika 1101, poleg tega pa znesek plač za nazaj poročate še v rubriko obrazca "Dohodki ki se povprečijo".

V bistvu so podatki za izplačila plač preteklih obdobji poročani dvakrat, a le tako zagotovite, da je dohodnina pravilno obračunana.

P.S.: Odgovoril sem na podlagi obrazca za dohodninske napovedi za leto 2005. :spomezik:
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
PERODIKA
Novinec
Novinec

Odgovor Napisal/-a PERODIKA »

Najlepša hvala za pomoč.
Odgovori