Starševski dopust
Moderator: Mirko Zbačnik
Starševski dopust
S to zadevo se še nisem srečevala. Delavec mi je prinesel obrazce za 15 dnevni starševski dopust. Kako mu obračunam plačo? Se to refundira?
Hvala in lep pozdrav!
Hvala in lep pozdrav!
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
-
gradbeništvo
- Računovodja

- Kraj: Slovenia
- Kontakt:
Tudi jaz sem imela tak primer. Obračunala sem samo ure ko je dajansko delal za starševski dopust pa sem na plačilo listo napisala samo ure in v oklepaju očetovski dopust. Te ure ne obračunaš ker se ne refundirajo ampak zavod plača te dni delavcu. Delodajalec praktično s tem nima nič. Je pa potrebno na durs poleg plačilne liste za delavca ki je na starševsem dopustu priložiti še kopijo potrdila o priznanju starševsega dopusta ki ga dobite od centra za socialno delo. To potrdilo prejmete ko delavec na center odnese papirje obr. S-2, S-6 morda je še kateri sem pozabila. Vse obrazce dobite pri pristojnem centru za socialno deo. Omenjena dva mora potrditi tudi delodajalec.
Lidija
Lidija
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kontakt:
-
gradbeništvo
- Računovodja

- Kraj: Slovenia
- Kontakt:
Kar se tiče dohodnine bo dobil podatke za dohodnino od centra za socialno delo v jan.2005 in jih bo moral upoštevati v dohodnini ko jo bo oddajal en izvod bo prinesel delodajalcu oz.kopijo saj na tistem obračunu ki ga bo takrat prijel piše obvestite svojega delodajalca, kar se tiče obr. M4 boste ure vpisali pod št.10.
Lidija
Lidija
V sklopu te teme bom navezala še nekaj kar do sedaj nisem vedela oz. sem površno brala pravila: da je v osnovo preteklega leta potrebno upoštevati prejemke, ki jih je delavec prejel od zavoda za zaposlovanje. Zavrnili so mi refundacijo za krvodajalstvo ker je v obrazcu ER-28 manjkal podatek za dva meseca: delal od januarja do maja in od avgusta naprej.
LP
LP
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kontakt: