odpoved zaposlitve

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
miz
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

odpoved zaposlitve

Odgovor Napisal/-a miz »

Mi lahko kdo posreduje podatek kaj vse mora vsebovati oz. mora biti navedeno v redni odpovedi zaposlitve iz naslova nesposobnosti.

Hvala in lep pozdrav!
marea
Računovodski mojster
Računovodski mojster

Odgovor Napisal/-a marea »

Pri redni odpovedi iz naslova nesposobnosti morajo obstajati resni in utemeljeni razlogi, ki onemogočajo nadaljevanje delov. razmerja. Razloge za redno odpoved določa 1 odst. 88.člena ZDR.
Delodajalec mra pred tovrstno odpovedjo poiskati vse možnosti, da delavec ohrani zaposlitev. (3.odst. 88.čl. ZDR). To velja, če traja pogodba o zaposlitvi več kot 6 mesecev in ni manjši delodajalec.
Delodajalec mora podati odpoved najkasneje v 30 dneh od seznanitve z razlogi za redno odpoved in najkasneje v 6 mesecih od nastanka razloga (5.odst. 88.čl. ZDR)

Delodajalec poda pisno izjavo o odpovedi in jo mora vročiti delavcu osebno.

Taka pogodba mora vsebovati:

- odpovedni razlog, ki mora biti obrazložen. Razvidno mora biti, da je onemogočeno nadaljevanje del. razmerja tudi pod spremenjenimi pogoji.

- Pravice ki jih delavec lahko uveljavlja iz naslova zavarovanja za primer brezposelnosti ter

- opozorilo na pravno varstvo.

Lp
marea
miz
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Odgovor Napisal/-a miz »

Marea!

Hvala za orazložitev, imate morda kašen obrazec za takšno obliko odpovedi?
marea
Računovodski mojster
Računovodski mojster

Odgovor Napisal/-a marea »

Ker ne vem, če se lahko piše naslove knjig sem vam poslala zasebno sporočilo in navedla naslov knjige, kjer sem nekoč videla primere take odpovedi.

Lp
marea
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

marea napisal/-a:Ker ne vem, če se lahko piše naslove knjig
Lp
Hvala za razumevanje :spomezik:
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
Odgovori