Službeno potovanje in materialni str.

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
iren
Nov član
Nov član

Službeno potovanje in materialni str.

Odgovor Napisal/-a iren »

Službeno potovanje:
osebi moram povrniti pri plači materialne stroške tega potovanja - imam račun; potovala je z avtobusom - plača zavod. Ali moram napisati potni nalog?

Hvala, lp
fiser
Računovodja
Računovodja
Kraj: Slovenj Gradec
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a fiser »

Predlagam, da napišete nalog za službeno potovanje. S tem boste tudi opravičili službeno pot in stroške, ki so nastali v zvezi s to potjo. Račun je priloga k obračunu.
Lp.
iren
Nov član
Nov član

Račun sem dobila danes, službeno potovanje pa je bilo prejšnji mesec, nalog ni bil napisan. Ali lahko napišem nalog z današnjim datumom, za službeno pot prejšnjega meseca?

Še en primer: imam nalog za službeno potovanje, račun, kot strošek in že narejen obračun za prejšnji mesec in tudi izplačilo pri plači oktober. Oseba mi je danes prinesla še en račun za to isto potovanje...? Ali napišem nov nalog?

Hvala, lp
fiser
Računovodja
Računovodja
Kraj: Slovenj Gradec
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a fiser »

Prav je, da se potni nalog napiše preden se potovanje začne. Sam obračun pa v roku 8 dni po vrnitvi. Prepričana sem, da boste naredili tako, da ne boste v prekršku. V bodoče pa z internimi navodili zagotovite, da bo dokumentacija v rednem roku prišla do vas. Vsi zaposleni se morajo držati določenih pravil.
Lp.
iren
Nov član
Nov član

Bom dala kar fotokopijo naloga in prilogo računa in v ta mesec? A bo vsaj približno prav?

Hvala, lp
Evida
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a Evida »

Prav nikakor ne bo. Lahko sicer upate, da ne boste imeli kontrole, osebno pa menim, da morate enkrat delavcu izplačilo zavrniti, potem bodo pa lahko skrbeli, da bodo prišli po potni nalog pred potovanjem in po njem predložili vso dokumentacijo. Morda grdo, a edino učinkovito.
Evida
Odgovori