regres

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
dridonček
Novinec
Novinec

regres

Odgovor Napisal/-a dridonček »

pozdravljeni,

10.4.2006 sem začela s pripravništvom (za eno leto) in me zanima, če sem upravičena do regresa. če sem, v kolikšnem delu in kdaj lahko računam na izplačilo. hvala za informacije in lp!
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

Ker ste v firmi že več kot šest mesecev, vam pripada za letos regres v celoti, drugo leto, v kolikor vam ne podaljšajo pogodbe pa sorazmerno (3/4).

Po šestih mesecih ste pridobili pravico do koriščenja celotnega dopusta in ta pravica je vezana tudi na regres. Status, ali ste pripravnik, za določen čas, nedoločen čas tu ne igra vloge - važna je neprekinjena zaposlitev več kot šest mesecev.

Navadno se regrese, kt je vaš, izplačluje v decembru, lahko tudi v januarju prihodnje leto (obračunano je v decembru). Proti koncu leta se pozanimajte na podjetju, kako kaže ...
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
dridonček
Novinec
Novinec

Odgovor Napisal/-a dridonček »

najlepša hvala za odgovor in lep dan!
jambolaja
Nadračunovodja
Nadračunovodja
Kraj: Ljubljana
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a jambolaja »

Mirko, čemu 3/4 naslednje leto. Predvidevam, da ste imeli v mislih 3/12?
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

jambolaja napisal/-a:Mirko, čemu 3/4 naslednje leto. Predvidevam, da ste imeli v mislih 3/12?
Ups! :oops: Kaj naj rečem :szardi: ; hvala za popravek. Pravilno bi bilo 1/4 (ali 3/12). Kaj se mi je "rolalo" po glavi :?: , ker naj bi vam predvidoma pogodba potekla pred 1. 7. vam bi kljub temu, da imate pravico do koriščenja dopusta v celoti, vam je delodajalec dolžan omogočiti le sorazmeren del.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
Odgovori