pozdravljeni,
10.4.2006 sem začela s pripravništvom (za eno leto) in me zanima, če sem upravičena do regresa. če sem, v kolikšnem delu in kdaj lahko računam na izplačilo. hvala za informacije in lp!
regres
Moderator: Mirko Zbačnik
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
Ker ste v firmi že več kot šest mesecev, vam pripada za letos regres v celoti, drugo leto, v kolikor vam ne podaljšajo pogodbe pa sorazmerno (3/4).
Po šestih mesecih ste pridobili pravico do koriščenja celotnega dopusta in ta pravica je vezana tudi na regres. Status, ali ste pripravnik, za določen čas, nedoločen čas tu ne igra vloge - važna je neprekinjena zaposlitev več kot šest mesecev.
Navadno se regrese, kt je vaš, izplačluje v decembru, lahko tudi v januarju prihodnje leto (obračunano je v decembru). Proti koncu leta se pozanimajte na podjetju, kako kaže ...
Po šestih mesecih ste pridobili pravico do koriščenja celotnega dopusta in ta pravica je vezana tudi na regres. Status, ali ste pripravnik, za določen čas, nedoločen čas tu ne igra vloge - važna je neprekinjena zaposlitev več kot šest mesecev.
Navadno se regrese, kt je vaš, izplačluje v decembru, lahko tudi v januarju prihodnje leto (obračunano je v decembru). Proti koncu leta se pozanimajte na podjetju, kako kaže ...
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko
Mirko

Mirko, čemu 3/4 naslednje leto. Predvidevam, da ste imeli v mislih 3/12?
LP, Jam
www.informatiki-on.net
www.informatiki-on.net
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
Ups!jambolaja napisal/-a:Mirko, čemu 3/4 naslednje leto. Predvidevam, da ste imeli v mislih 3/12?
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko
Mirko