regres za letni dopust
Moderator: Mirko Zbačnik
regres za letni dopust
Kolikšen delež regresa pripada delavcu, ki se je zaposlil 5.7.2006, pred tem je bil prijavljen na Zavodu za zaposlovanje? Hvala!
Za vsak mesec dobi 1/12, če je manj kot 6 mesecev zaposlen. Če sem prav razumel za vsak poln mesec, torej 5/12 regresa pripada delavcu.
LP, Jam
www.informatiki-on.net
www.informatiki-on.net
vocis, sem bil nekaj časa prepričan, da delavec dobi regres za začet delavni mesec. Vendar so me prepričali, da za polni mesec dobi 1/12.
Ker vem, da imate veliko znanje na področju zakonodaje bi vas prosil še za zakonsko podlago, da razčistim to dilemo pri sebi za vedno. Hvala!
Ker vem, da imate veliko znanje na področju zakonodaje bi vas prosil še za zakonsko podlago, da razčistim to dilemo pri sebi za vedno. Hvala!
LP, Jam
www.informatiki-on.net
www.informatiki-on.net
Jam,
Ne samo dvoumna zakonodaja, tudi sodna in ostala delovnopravna strokovna javnost si pri tem ni enotna, nekateri upoštevajo samo cel mesec, drugi spet pri odmeri sorazmernega dela dopusta po analogiji upoštevajo tudi pravilo, ki določa, da se pri izračunu sorazmernega dela letnega dopusta najmanj polovica dneva zaokroži na ves dan letnega dopusta.
Regres pa se izračuna tako, da se vsota celotnega regresa deli z odmerjenim dopustom) in pomnoži z pripadajočim delom dopusta .
Lp
Ne samo dvoumna zakonodaja, tudi sodna in ostala delovnopravna strokovna javnost si pri tem ni enotna, nekateri upoštevajo samo cel mesec, drugi spet pri odmeri sorazmernega dela dopusta po analogiji upoštevajo tudi pravilo, ki določa, da se pri izračunu sorazmernega dela letnega dopusta najmanj polovica dneva zaokroži na ves dan letnega dopusta.
Regres pa se izračuna tako, da se vsota celotnega regresa deli z odmerjenim dopustom) in pomnoži z pripadajočim delom dopusta .
Lp
"Nobena težava ni taka, da je ne bi mogli rešiti skupaj, le malo pa je takih, ki jih lahko rešimo sami. "
Lyndon B. Johnson
vocis
Lyndon B. Johnson
vocis
vocis hvala za odgovor. ker regres odrejamo glede na dopust bi bilo logično na osnovi zaokrožanja, a vseeno bi kakšno dodatno navodilo s strani zakonodajalca prav prišlo.
LP, Jam
www.informatiki-on.net
www.informatiki-on.net