regres za letni dopust

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
dana
Začetnik
Začetnik
Kraj: Slovenia

regres za letni dopust

Odgovor Napisal/-a dana »

Kolikšen delež regresa pripada delavcu, ki se je zaposlil 5.7.2006, pred tem je bil prijavljen na Zavodu za zaposlovanje? Hvala!
jambolaja
Nadračunovodja
Nadračunovodja
Kraj: Ljubljana
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a jambolaja »

Za vsak mesec dobi 1/12, če je manj kot 6 mesecev zaposlen. Če sem prav razumel za vsak poln mesec, torej 5/12 regresa pripada delavcu.
vocis
Računovodja
Računovodja
Kraj: Trzin
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a vocis »

Sorazmerni del, 6/12.

LP
"Nobena težava ni taka, da je ne bi mogli rešiti skupaj, le malo pa je takih, ki jih lahko rešimo sami. "
Lyndon B. Johnson

vocis
jambolaja
Nadračunovodja
Nadračunovodja
Kontakt:

vocis, sem bil nekaj časa prepričan, da delavec dobi regres za začet delavni mesec. Vendar so me prepričali, da za polni mesec dobi 1/12.
Ker vem, da imate veliko znanje na področju zakonodaje bi vas prosil še za zakonsko podlago, da razčistim to dilemo pri sebi za vedno. Hvala!
vocis
Računovodja
Računovodja
Kraj: Trzin
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a vocis »

Jam,

Ne samo dvoumna zakonodaja, tudi sodna in ostala delovnopravna strokovna javnost si pri tem ni enotna, nekateri upoštevajo samo cel mesec, drugi spet pri odmeri sorazmernega dela dopusta po analogiji upoštevajo tudi pravilo, ki določa, da se pri izračunu sorazmernega dela letnega dopusta najmanj polovica dneva zaokroži na ves dan letnega dopusta.

Regres pa se izračuna tako, da se vsota celotnega regresa deli z odmerjenim dopustom) in pomnoži z pripadajočim delom dopusta .

Lp
"Nobena težava ni taka, da je ne bi mogli rešiti skupaj, le malo pa je takih, ki jih lahko rešimo sami. "
Lyndon B. Johnson

vocis
jambolaja
Nadračunovodja
Nadračunovodja
Kontakt:

vocis hvala za odgovor. ker regres odrejamo glede na dopust bi bilo logično na osnovi zaokrožanja, a vseeno bi kakšno dodatno navodilo s strani zakonodajalca prav prišlo.
Odgovori