Pozdravljeni, potrebujem vašo pomoč.
Zaradi slabega likvidnostnega položaja in zelo slabih delovnih odnosov, bi rada prekinila delovno razmerje, vendar bi želela obdržati možnost koriščenja nadomestila z zavoda. Kolikor sem prebrala, je edini možni razlog za to redna odpoved delovnega razmerja. Ali je v tem primeru nujno, da po mojem odhodu delodajalec ukine moje delovno mesto?
Prosim pomagajte mi pripraviti osnutek, s katerim mi delodajalec daje redno odpoved delovnega razmerja, s tem, da "končam" na zavodu z nadomestilom dohodka, hkrati pa to povzroči najmaj problemov delodajalcu.
Hvala za vašo pomoč.
B.
Redna odpoved DR s strani delodajalca
Moderator: Mirko Zbačnik
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
Pošljite mi e-naslov
Najprej je tu obvestilo o ukinitvi delovnega mesta:
Delodajalec ______________________________,
sedež ___________________________________
Datum : ________________________
Delavcu g./ga. ___________________________,
naslov __________________________________
DELODAJALČEVO OBVESTILO DELAVCU O NAMERI REDNE ODPOVEDI POGODBE O ZAPOSLITVI IZ POSLOVNIH RAZLOGOV
Obveščamo vas, da imamo namen redno odpovedati pogodbo o zaposlitvi, ki smo jo z vami sklenili dne _______________,
in sicer iz poslovnih razlogov : ______________.
Do redne odpovedi bo prišlo dne _______________.
Vabimo vas, da se o vprašanju redne odpovedi pogovorimo dne ________________ ob ______ uri.
V ____________________, dne ______________________
Delodajalec :
Delavcu : Priimek in ime ____________________________
Nato sledi še odpoved:
DELODAJALČEVA REDNA ODPOVED POGODBE O ZAPOSLITVI DELAVCA
Pogodbo o zaposlitvi, ki smo jo podpisali z delavcem/ko priimek in ime ______________________________, rojen ______________________, naslov stalnega bivališča ________________________________________, dne ____________________, odpovedujemo z dnem _____________________, z ___________- dnevnim odpovednim rokom.
Pogodbo o zaposlitvi odpovedujemo iz poslovnih razlogov, in sicer :
___________________________________________________.
Pravno varstvo : delavec se lahko zoper to redno odpoved v 30-dnevnem roku od dneva vročitve odpovedi pritoži na pristojno delovno in socialno sodišče.
V ________________, dne __________________
Delodajalec :
Datum : ________________________
Delavcu g./ga. ___________________________,
naslov __________________________________
DELODAJALČEVO OBVESTILO DELAVCU O NAMERI REDNE ODPOVEDI POGODBE O ZAPOSLITVI IZ POSLOVNIH RAZLOGOV
Obveščamo vas, da imamo namen redno odpovedati pogodbo o zaposlitvi, ki smo jo z vami sklenili dne _______________,
in sicer iz poslovnih razlogov : ______________.
Do redne odpovedi bo prišlo dne _______________.
Vabimo vas, da se o vprašanju redne odpovedi pogovorimo dne ________________ ob ______ uri.
V ____________________, dne ______________________
Delodajalec :
Delavcu : Priimek in ime ____________________________
Nato sledi še odpoved:
DELODAJALČEVA REDNA ODPOVED POGODBE O ZAPOSLITVI DELAVCA
Pogodbo o zaposlitvi, ki smo jo podpisali z delavcem/ko priimek in ime ______________________________, rojen ______________________, naslov stalnega bivališča ________________________________________, dne ____________________, odpovedujemo z dnem _____________________, z ___________- dnevnim odpovednim rokom.
Pogodbo o zaposlitvi odpovedujemo iz poslovnih razlogov, in sicer :
___________________________________________________.
Pravno varstvo : delavec se lahko zoper to redno odpoved v 30-dnevnem roku od dneva vročitve odpovedi pritoži na pristojno delovno in socialno sodišče.
V ________________, dne __________________
Delodajalec :
Mirko

-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt: