Preverjam-pošiljanje podatkov

Moderator: Mirko Zbačnik

pamps
Nadračunovodja
Nadračunovodja

Odgovor Napisal/-a pamps »

Ko pošilješ, najprej dobiš informacijo, da je dokument uspešno oddan. Nato predlaga, da potrdilo odpreš, shraniš ali bežiš ven. Jaz sem vse skupaj najprej shranila in nato odprla obe potrdili, ter jih iztiskala.

1.
KPD_VIR.DAT.pdf:
Kontrolni podatki za dohodnino
davčni zavezanec: naziv, naslov, davčna številka
1. leto: 2006
2. tip datoteke: Vir
3. sklicna številka dokumenta: xxxxx-xxxx-xxxxxx-xxxxx......

Pripeta datoteka
Ime datoteke: VIR.DAT
vrsta datoteke (tip MIME)
Zgoščena vrednost (SHA-1 hash)
...
...
...
...
Na tem dokumentu sem našla podatek o sklicni številki dokumenta in ga prepisala, ko sem hotela poslati še kakšno drugo datoteko.
Primera, da se mi na katerem teh obrazcev ne bi izpisali vsi ti podatki, pa nisem imela.

2.
Odprla in izstiskala sem tudi drugi shranjeni dokument, KPD_VIR.DAT.XML. Le-ta izgleda kot cela vrsta hieroglifov, s fračo nametanih na papir, a le tu sem našla datum odpošiljanja, zato se mi ga je zdelo vredno stiskati, preluknjati in spraviti v fascikel.

Na ta način sem poslala kar precej dohodnin in samo upam, da je vse prispelo na pravi naslov, da se ni kaj prekrilo s čim drugim in da me ne bodo preganjali kot steklega psa.
uni
Super računovodja
Super računovodja

Odgovor Napisal/-a uni »

Pamps,najlepša hvala za tvoj trud, da bi pomogala.Prav žal mi je, da tudi ti delaš, namesto da bi uživala nedeljo.Potem pa še rečejo, da je računovodjem lepo, ko ni vse odvisno od njih,tako kot je od nekaterih drugih...
Pri meni se izpiše vse enako-1.leto, 2.tip datoteteke...samo ta presneta 3.sklic MANJKA-cela vrsta.
ime datoteke,vrsta datoteke,zgoščena vrednost-to pa vse je.
Saj če bi pri meni kje pisalo sklic, bi ga tudi znala prepisati, samo ga nikjer ni-pa sem že mislila, da ne znam pogledati.
Moj nalog ima že 24 ur status- v obdelavi...Nikjer nimam potrdila niti za prvo oddano datoteko, da je dokument uspešno oddan.
Sedaj sem malo gledala za nazaj,pa vidim, da pri obračunu ddv, ki sem ga oddala 8.12.06(na seznamu odddanih dokumentov),piše:vložen 8.12.,zadnja sprememba 11.12.2006(in podobno pri ostalih).Terga doslej nisem opazila in ne vem, kaj pomenijo te spremebe, saj nisem ničesar spreminjala-zato smatram, da je bil šele takrat obdelan z dursove strani.
Čisto sem že obupana
uni
Super računovodja
Super računovodja

Odgovor Napisal/-a uni »

Sedaj mi je končno uspelo razvozlati to reč s sklicno številko-če bo slučajno še kdo imel teževe s tem, da ne izgublja toliko časa kot sem ga jaz,po nepotrebnem:
sklicno številko dobijo pri pošiljanju kontrolnih podatkov preko edavkov SAMO tisti, ki delajo kot neregistrirani uporebniki-tiste, ki delajo kot registrirani uporabniki-z digitalnim potrdilom, sistem "prepozna " po tem potrdilu in ne dobijo sklica.Tako ga tudi v programu Wdohod2006 ne morejo vpisati,ampak si samo prepišejo mesto, kamor se jim je ob vnosu v program Wdohod2006 pripravljena datoteka shranila, ga vpišejo na mesto, kamor se vpiše priloženo datoteko in se v okviru edavkov odpošlje.
Meni je sedaj uspelo,če ima kdo take probleme, lahko poskusim pomagati.
matica
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Odgovor Napisal/-a matica »

Pozdravljeni,

tudi jaz sem oddala kontrolne podatke preko programa Wdoh, zdaj pa ne vem ali so podatki dejansko bili poslani na DURS. Namreč ko izpišem tisto potrdilo s temi sklici in tem, mi na koncu tega dokumenta piše Dokument vsebuje napake:
Navedenih pa ni nobenih napak. In potem še to, če grem na eDavke tudi tam ni nikjer v tabeli napisano, da sem oddala te kontrolne podatke.
Prosim za kakršnokoli obrazložitev.
Hvala in lep začetek tedna. (sonce se že kaže)

Vesna
Odgovori