Pogostitev zaposlenih
Moderator: Mirko Zbačnik
Pogostitev zaposlenih
V podjetju bi 50 zaposlenih peljali na pijačo, malico,... če podjetje doseže plan. Kako to najmanj komplicirano speljati, da bo zadoščeno ZDoh, ZDDPO, ZDDV in bo za podjetje najmanj stroška.
Hvala za čimprejšnji odgovor,
LP,
Andrej
Hvala za čimprejšnji odgovor,
LP,
Andrej
Hm..tole z dvema računoma se mi zdi pa nekoliko "nepraktično". Mi tega ne delamo saj menim, da je recimo večerja (ki je namenjena sklepanju novega posla) ki bo prpomogla k povečanju prihodkov in dobička podjetja še kako upravičena. In prav glavni člen v tej večerji ni večerja sama ampak tisti ki večerjo organizira (se pravi zaposleni). Torej je še kako upravičen do večerje, saj brez njega ne bi bilo smisla imeti večerjo (on je tisti ki bo pripomogle k večjim dobičkom podjetja - če bo na večerji recimo sklenil kak dober posel)
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
Kako bi pa obrazložili zadevo glede ZDDPO? Davčno nepriznan je odhodek ki ima značaj privatnosti (ga to ima?) in ni običajen v poslovni praksi (je to neobičajno?). Deluje pa kot motivator v podjetju, povezuje kolektiv, pripadnost .... Skratka ima večstranski pozitivni učinek. Tudi mene zanimajo mnenja.

Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko
Mirko

Jaz dam vse take stroške na davčno nepriznane, dohodnine delavcem pa tudi ne obračunam, čeprav znesek običajno presega tistih 13 EUR.
Pred leti, ko smo imeli inšpektorja, sem videla, da je posebej analiziral in pregledoval davčno nepriznane stroške - pa ni imel pripomb.
Osebno se bolj strinjam z Mirkotovim mnenjem, vendar to ni v moji pristojnosti.
Sicer pa je pri nas marsikaj nelogično - že od tistih 13 € naprej.
Zanima pa me tudi kako se znajdejo veliki sistemi - osebno vem, da ima Merkator vsako leto velik piknik - Merkatoriado, kjer so pogoščeni tudi vsi družinskei člani, zastonj prevoz itd?
Pred leti, ko smo imeli inšpektorja, sem videla, da je posebej analiziral in pregledoval davčno nepriznane stroške - pa ni imel pripomb.
Osebno se bolj strinjam z Mirkotovim mnenjem, vendar to ni v moji pristojnosti.
Sicer pa je pri nas marsikaj nelogično - že od tistih 13 € naprej.
Zanima pa me tudi kako se znajdejo veliki sistemi - osebno vem, da ima Merkator vsako leto velik piknik - Merkatoriado, kjer so pogoščeni tudi vsi družinskei člani, zastonj prevoz itd?
slava