Pogostitev zaposlenih

Teme, ki jih ne morete uvrstiti drugam

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
andrejp
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec
Kraj: Slovenia

Pogostitev zaposlenih

Odgovor Napisal/-a andrejp »

V podjetju bi 50 zaposlenih peljali na pijačo, malico,... če podjetje doseže plan. Kako to najmanj komplicirano speljati, da bo zadoščeno ZDoh, ZDDPO, ZDDV in bo za podjetje najmanj stroška.

Hvala za čimprejšnji odgovor,
LP,
Andrej
Taja2
Računovodja
Računovodja
Kraj: Maribor

Odgovor Napisal/-a Taja2 »

Če bodo delavci pogoščeni med delovnim časom, bi jaz knjižila na stroške prehrane med delom. Če ne pa na stroške reprezentance. Ni odbitni DDV, v dohodnino ne gre.
Lep dan!
LUTi
Nov član
Nov član

Odgovor Napisal/-a LUTi »

A ni reprezentanca samo za poslovne partnerje, zaposlene drugje, ne pa tudi za zaposlene v podjetju?! :roll:

Zdi se mi, da imamo samo pri nas tako "inteligentno" urejeno, da moramo jemati po dva računa, če koga povabimo na kosilo (enega za goste, drugega pa zase in za eventuelno prisotne sodelavce). :sjezen:
nina0
Računovodski mojster
Računovodski mojster

Odgovor Napisal/-a nina0 »

Hm..tole z dvema računoma se mi zdi pa nekoliko "nepraktično". Mi tega ne delamo saj menim, da je recimo večerja (ki je namenjena sklepanju novega posla) ki bo prpomogla k povečanju prihodkov in dobička podjetja še kako upravičena. In prav glavni člen v tej večerji ni večerja sama ampak tisti ki večerjo organizira (se pravi zaposleni). Torej je še kako upravičen do večerje, saj brez njega ne bi bilo smisla imeti večerjo (on je tisti ki bo pripomogle k večjim dobičkom podjetja - če bo na večerji recimo sklenil kak dober posel)
volkica
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a volkica »

Tudi meni se zdi tako.
Le še to - zaposlenemu za ta dan ne pripada nadomestilo za prehrano, če je to pri vas aktualno - glede na to, kako imate organizirano malico.
LP Volkica
nina0
Računovodski mojster
Računovodski mojster

Odgovor Napisal/-a nina0 »

Moje mnenje je da mu pripada tudi malica če je recimo poslovno kosilo ali večerja ob recimo 18.00. Če pa je kosilo recimo ob 12.00 pa res ne vem kako je z malico....No ja mislim da ne bo katastrofalnih posledic ne glede na to ali mu malico priznamo ali ne.

Lep pozdrav

Primož
sonce4
Nov član
Nov član
Kraj: LJUBLJANA

Odgovor Napisal/-a sonce4 »

Kako pa je v tem primeru z boniteto? Ali jo je potrebno obračunati, če so zneski na osebo nad 13 eur?
starči
Super računovodja
Super računovodja

Odgovor Napisal/-a starči »

Reprezentanca odpade, prehrana med delom pa najbrž tudi - saj ste jo najbrž že obračunali "do daske". (Je pa res, da je po nekaterih teorijah vino hrana.) LP
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

Kako bi pa obrazložili zadevo glede ZDDPO? Davčno nepriznan je odhodek ki ima značaj privatnosti (ga to ima?) in ni običajen v poslovni praksi (je to neobičajno?). Deluje pa kot motivator v podjetju, povezuje kolektiv, pripadnost .... Skratka ima večstranski pozitivni učinek. Tudi mene zanimajo mnenja.

:spomezik:
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
slava
Računovodski mojster
Računovodski mojster
Kraj: maribor

Odgovor Napisal/-a slava »

Jaz dam vse take stroške na davčno nepriznane, dohodnine delavcem pa tudi ne obračunam, čeprav znesek običajno presega tistih 13 EUR.

Pred leti, ko smo imeli inšpektorja, sem videla, da je posebej analiziral in pregledoval davčno nepriznane stroške - pa ni imel pripomb.

Osebno se bolj strinjam z Mirkotovim mnenjem, vendar to ni v moji pristojnosti.

Sicer pa je pri nas marsikaj nelogično - že od tistih 13 € naprej.

Zanima pa me tudi kako se znajdejo veliki sistemi - osebno vem, da ima Merkator vsako leto velik piknik - Merkatoriado, kjer so pogoščeni tudi vsi družinskei člani, zastonj prevoz itd?
slava
starči
Super računovodja
Super računovodja

Odgovor Napisal/-a starči »

Ne zgleduj se po velikih!
Star rek pravi :Quod licet Iovi, non licet bovi - po domače : kar sme bog, ne sme ubog!
Odgovori