Obrazec z1
Moderator: Mirko Zbačnik
Obrazec z1
Prosim, če še enkrat napišete po katerem zakonu obrazec Z1 ni več obvezen. Durs Nova Gorica ga je lani brez besed sprejemal, letos pa bi poskusila brez. A bi vseeno rada poznala osnovo za prenehanje pošiljanja.
DECO
OBJAVA 29.12.2006 NA STRANI DURS
Prenehanje zbiranja podatkov o izplačanih plačah na obrazcu 1-Z
Zasebnike – delodajalce, ki opravljajo dejavnost in so bili v skladu z določili Dogovora dolžni ob mesečnem izplačilu plač posredovati podatke o izplačanih plačah Davčni upravi Republike Slovenije v skladu z 7. členom Zakona o izvajanju dogovora o politiki plač v zasebnem sektorju v obdobju 2004–2005 – ZIDPPZS (Uradni list RS, št. 70/04) obveščamo, da je naveden zakon prenehal veljati z 31. 12. 2005, zato se teh podatkov DURS-u ne predlaga več.
Na podlagi navedenega je DURS prenehal z zbiranjem Obrazcev 1-Z, ki zajemajo podatke o izplačanih plačah zaposlenih pri zasebnikih.
Prenehanje zbiranja podatkov o izplačanih plačah na obrazcu 1-Z
Zasebnike – delodajalce, ki opravljajo dejavnost in so bili v skladu z določili Dogovora dolžni ob mesečnem izplačilu plač posredovati podatke o izplačanih plačah Davčni upravi Republike Slovenije v skladu z 7. členom Zakona o izvajanju dogovora o politiki plač v zasebnem sektorju v obdobju 2004–2005 – ZIDPPZS (Uradni list RS, št. 70/04) obveščamo, da je naveden zakon prenehal veljati z 31. 12. 2005, zato se teh podatkov DURS-u ne predlaga več.
Na podlagi navedenega je DURS prenehal z zbiranjem Obrazcev 1-Z, ki zajemajo podatke o izplačanih plačah zaposlenih pri zasebnikih.
Najlepša hvala. Čudi pa me nekaj. Moji stranki so z DURS v novembru 06 poslali poziv, da odda obrazec Z1 in obrazec Obračun davka na izplačane plače za Oktober, ker ga baje ni oddala (je oddala, a so ga na DURS očitno izgubili). Zakaj, če ni potreba? No, jaz ga za januar 07 ne bom oddala, bomo videli, kaj bo.
DECO