Pozdravljeni,
uporabila sem iskalnik, res je na to temo veliko napisanega, pa vendar prosim za pomoč.Imam dve dilemi oz vprašanji.
1. Kako naj si obračunam prevoz na delo v mojem primeru: sem sp, opravljam posredniško dejavnost, ki je večinoma na terenu in imam sklenjeno pogodbo z drugo firmo, za katero delam.
Stalno sem prijavljena na naslovu , ki je recimo 15km od sedeža firme s katero imam pogodbo , moj sedež sp pa je na mojem začasnem prebivališču, ki je oddaljen cca 100km od pisarne firme s katero imam pogodbo.
Dejansko se vsaj 4 krat na teden vozim z lastnim avtom iz bolj oddaljenega kraja(za vikend sem na stalnem naslovu, kjer je tudi družina)Nimam pa nobenoh dokazil: recimo avtocesta; kaj se še lahko upošteva kot dokazilo, da se med tednom vračam v bolj oddaljen kraj, na sedež svojega sp?Kako bo to v primeru inšpekcije?
2.Kakšen znesek upoštevati za obračun prevoza na delo:
ali se zaradi narave mojega dela(posredništvo in iskanje strank na terenu)lahko ugotovi, da se iz utemeljenih razlogov ne morem voziti z javnim prevozom in si lahko obračunam 0,15€ za km poti od svoje pisarne v oddaljenem kraju do pisarne firme v Lj.
Ker si ne znam predstavljati, da bi se peljala z avtobusom do postaje, šla v pisarno, kjer bi imela parkiran svoj avto, ki bi ga po opravljenem terenskem delu pustila na parkirišču in se spet z avtobusom vrnila...
Upam, da nisem preveč zakomplicirala, ampak me to res muči, ker ne bi rada delala prekrškov ali pa hodila po robu. Če vem, da je vse točno in v skladu z zakonom, imam čisto vest in se ne sekiram , kaj če pride inšpekcija.
prevoz na delo za sp
Moderator: Mirko Zbačnik
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
Moj primer je še bolj nemogoč. Zaradi spleta okoliščin ne morem prijaviti začasnega bivališča kjer trenutno stalno živim. Na delo prihajam na dom, kjer sem stalno prijavljen, a tam dejansko ne živim. Razdalja je 35 km v eno smer. Kako bi postopali vi?
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko
Mirko