prevoz na delo za sp

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
vodar
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

prevoz na delo za sp

Odgovor Napisal/-a vodar »

Pozdravljeni,
uporabila sem iskalnik, res je na to temo veliko napisanega, pa vendar prosim za pomoč.Imam dve dilemi oz vprašanji.
1. Kako naj si obračunam prevoz na delo v mojem primeru: sem sp, opravljam posredniško dejavnost, ki je večinoma na terenu in imam sklenjeno pogodbo z drugo firmo, za katero delam.
Stalno sem prijavljena na naslovu , ki je recimo 15km od sedeža firme s katero imam pogodbo , moj sedež sp pa je na mojem začasnem prebivališču, ki je oddaljen cca 100km od pisarne firme s katero imam pogodbo.
Dejansko se vsaj 4 krat na teden vozim z lastnim avtom iz bolj oddaljenega kraja(za vikend sem na stalnem naslovu, kjer je tudi družina)Nimam pa nobenoh dokazil: recimo avtocesta; kaj se še lahko upošteva kot dokazilo, da se med tednom vračam v bolj oddaljen kraj, na sedež svojega sp?Kako bo to v primeru inšpekcije?

2.Kakšen znesek upoštevati za obračun prevoza na delo:
ali se zaradi narave mojega dela(posredništvo in iskanje strank na terenu)lahko ugotovi, da se iz utemeljenih razlogov ne morem voziti z javnim prevozom in si lahko obračunam 0,15€ za km poti od svoje pisarne v oddaljenem kraju do pisarne firme v Lj.
Ker si ne znam predstavljati, da bi se peljala z avtobusom do postaje, šla v pisarno, kjer bi imela parkiran svoj avto, ki bi ga po opravljenem terenskem delu pustila na parkirišču in se spet z avtobusom vrnila...

Upam, da nisem preveč zakomplicirala, ampak me to res muči, ker ne bi rada delala prekrškov ali pa hodila po robu. Če vem, da je vse točno in v skladu z zakonom, imam čisto vest in se ne sekiram , kaj če pride inšpekcija.
katrijn
Nadračunovodja
Nadračunovodja
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a katrijn »

Če ste na začasnem naslovu prijavljeni, si do sedeža vašega s.p.-ja obračunate prevoz na delo (0,15€), od tam do mesta dela pa višino potnih stroškov.
Če na začasnem naslovu niste prijavljeni, si obračunate pot na delo od stalnega naslova do sedeža s.p.
vodar
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Odgovor Napisal/-a vodar »

Imam stalno bivališče in začasno bivališče, ki je hkrati tudi sedež mojega sp. Na delo pa se vozim 100 km od začasnega bivališča 3 do 4 x na teden.
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

Moj primer je še bolj nemogoč. Zaradi spleta okoliščin ne morem prijaviti začasnega bivališča kjer trenutno stalno živim. Na delo prihajam na dom, kjer sem stalno prijavljen, a tam dejansko ne živim. Razdalja je 35 km v eno smer. Kako bi postopali vi?
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
katrijn
Nadračunovodja
Nadračunovodja
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a katrijn »

Vodar; obračunate si potne stroške od sedeža do mesta dela

Mirko; zoprna zadeva, vendar bi se rešitev gotovo našla. Kaj pa sprememba sedeža poslovanja?
vodar1
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a vodar1 »

Katrijn, ali mislite kilometrino ali prevoz na delo? To je kar velika razlika. Jaz sem mislila, da bi si od svojega sedeža sp do pisarne firme s katero imam pogodbo, obračunala prevoz na delo, za ostalo delo po terenu pa kilometrino. A to ni pravilno?
hvala in lep dan še naprej

darja
Odgovori