plačilo ddv

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
aj
Računovodski mojster
Računovodski mojster

plačilo ddv

Odgovor Napisal/-a aj »

-že nekaj časa nam ni bilo potrebno plačati DDV. Sedaj pa obračun kaže, da bo prišlo do plačila. Da se ne mučim preveč, na kateri račun je potrebno plačati DDV???

in ali so priloge k obračunu še vedno potrebne; nekje sem zasledila, da menda ne več.

Lep dan.
racunalnik
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a racunalnik »

Račun je naslednji:01100-1008305527, 19-dš-05967
Kako je pa s prilogami, pa ne vem.Na seminarju so rekli, da jih ni več po 1.1.2007, samo nisem čisto ziher :oops:
anka
Super računovodja
Super računovodja

Odgovor Napisal/-a anka »

Če imate še vedno v dobrem, morate v dobro upoštevati pri naslednjem obračunu.
pamps
Nadračunovodja
Nadračunovodja

Odgovor Napisal/-a pamps »

Kot jaz razumem, so priloge še aktualne:

http://www.durs.gov.si/si/davki_predpis ... a_obdobje/
volkica
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a volkica »

Na seminarju ZRFR so nas še posebej opozorili, da obrazcev ni treba več (ali pa smo narobe razumeli?????)
Je pa res, da v navodilih za izpolnjevanje obrazca DDV - O ki so na linku, katerega je navedla pamps, napisano, da davčni zavezanec obvesti DURS o popravku obračunanega in vstopnega DDV in da ni predpisana oblika obrazca.
Kaj pa zdaj? 28.02. se nezadržno bliža....
PRILOGO A uporabljajo tisti, ki imajo DDV po plačani realizaciji.
LP Volkica
pamps
Nadračunovodja
Nadračunovodja

Jaz sem bila na nekem zgodnjem seminarju, kjer je svetovalka povedala, da v zvezi s prilogami tedaj še ni bilo vse jasno, tudi ustreznega tolmačenja, za katerega so zaprosili MF, še ni bilo; edino, kar se jim je v tistem trenutku zdelo logično, iz informacij, s katerimi so razpolagali, je bilo, da predpisanih obrazcev ni več zato, ker bomo poročali o popravkih za različna obdobja; malo v SIT-ih, malo v EUR-ih. Upala sem na kakšno kasnejše tolmačenje, a izgleda, da bodo najbolj vedeli tedaj, ko nas bodo kontrolirali in bo kaj manjkalo!
LOTICA
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a LOTICA »

Kaj boste torej na DURS poslali naslednji teden? Jaz imam toliko dela z zaključkom 2006, in 1-2007, da sploh nimam časa prebirati zakonov :(
pamps
Nadračunovodja
Nadračunovodja

Jaz imam v planu v petek, ko bo spet davčni dan, klicati referentko, kajti danes sem dobila inventurni elaborat, kjer popisna komisija ugotavlja pretresljive dogodke: nekaj računov v obdobju jul-nov 06 nis(m)o knjižili, niti plačali, ker jih je "odgovorna oseba" valjala v predalu. Ko in če izvem kaj uporabnega, se oglasim; če pa že ima kdo konkretno informacijo, se priporočam tudi jaz.
Odgovori