-že nekaj časa nam ni bilo potrebno plačati DDV. Sedaj pa obračun kaže, da bo prišlo do plačila. Da se ne mučim preveč, na kateri račun je potrebno plačati DDV???
in ali so priloge k obračunu še vedno potrebne; nekje sem zasledila, da menda ne več.
Lep dan.
plačilo ddv
Moderator: Mirko Zbačnik
-
racunalnik
- Računovodja

Na seminarju ZRFR so nas še posebej opozorili, da obrazcev ni treba več (ali pa smo narobe razumeli?????)
Je pa res, da v navodilih za izpolnjevanje obrazca DDV - O ki so na linku, katerega je navedla pamps, napisano, da davčni zavezanec obvesti DURS o popravku obračunanega in vstopnega DDV in da ni predpisana oblika obrazca.
Kaj pa zdaj? 28.02. se nezadržno bliža....
PRILOGO A uporabljajo tisti, ki imajo DDV po plačani realizaciji.
Je pa res, da v navodilih za izpolnjevanje obrazca DDV - O ki so na linku, katerega je navedla pamps, napisano, da davčni zavezanec obvesti DURS o popravku obračunanega in vstopnega DDV in da ni predpisana oblika obrazca.
Kaj pa zdaj? 28.02. se nezadržno bliža....
PRILOGO A uporabljajo tisti, ki imajo DDV po plačani realizaciji.
LP Volkica
Jaz sem bila na nekem zgodnjem seminarju, kjer je svetovalka povedala, da v zvezi s prilogami tedaj še ni bilo vse jasno, tudi ustreznega tolmačenja, za katerega so zaprosili MF, še ni bilo; edino, kar se jim je v tistem trenutku zdelo logično, iz informacij, s katerimi so razpolagali, je bilo, da predpisanih obrazcev ni več zato, ker bomo poročali o popravkih za različna obdobja; malo v SIT-ih, malo v EUR-ih. Upala sem na kakšno kasnejše tolmačenje, a izgleda, da bodo najbolj vedeli tedaj, ko nas bodo kontrolirali in bo kaj manjkalo!
Jaz imam v planu v petek, ko bo spet davčni dan, klicati referentko, kajti danes sem dobila inventurni elaborat, kjer popisna komisija ugotavlja pretresljive dogodke: nekaj računov v obdobju jul-nov 06 nis(m)o knjižili, niti plačali, ker jih je "odgovorna oseba" valjala v predalu. Ko in če izvem kaj uporabnega, se oglasim; če pa že ima kdo konkretno informacijo, se priporočam tudi jaz.