nujno!
Moderator: Mirko Zbačnik
nujno!
-del dolgoročne poslovne obveznosti iz naslova finančnega najema, bi morala prenesti med kratkoročne poslovne obveznosti. Na kateri konto kratkoročnih poslovnih obveznosti-finančni najem pa je to????
Prosim za pomoč????
Prosim za pomoč????
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kontakt:
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kontakt:
Konto 224 je v bistvu konto dobaviteljev
; obvezna je uporaba dvoštevilčnega konta. Po priporočilu zveze, uporabljamo njihov trištevilčni kontni okvir. Jaz se ne bi strinal z kontom 224 - kar se uporablja za prejeto blago, za katerega nismo še prejeli računa. Bolj za SK 28. oziroma, za namene izdelave bilanc sploh ne bi knjižil (razen, če vam tako kot meni, oredlog izkazov "vrže" že program).
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko
Mirko

-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kontakt:
Ma me še kar ta finančni najem martra.
V KONTNEM NAČRTU od ZRFR, izdanem maja 06 (za gospodarske družbe in zadruge) piše na str. 163 ali 164, da se knjiži prenos tistega dela dolgoročne obveznosti, ki zapade v plačilo v naslednjem letu, med kratkoročne 98/22.
Dodan je pripis, da prenos v knjigovodstvu ni obvezen, da pa mora biti izkazan v izkazu stanja.
Kaj to jaz narobe razumem?
Finančni najem gre sigurno na 984, to se strinjamo vsi. Po kontnem načrtu pa je kto 224 namenjen kratkoročnim obv. za nezaračunano blago. Bi bil 222 boljši (kratkoročni blagovni krediti).
Kam pa vi knjižite obveznosti za neto izplačilo delavcem, ki delajo po pogodbi?
Mi res ne leži 285 za finančni najem, pa ne vem zakaj.....
V KONTNEM NAČRTU od ZRFR, izdanem maja 06 (za gospodarske družbe in zadruge) piše na str. 163 ali 164, da se knjiži prenos tistega dela dolgoročne obveznosti, ki zapade v plačilo v naslednjem letu, med kratkoročne 98/22.
Dodan je pripis, da prenos v knjigovodstvu ni obvezen, da pa mora biti izkazan v izkazu stanja.
Kaj to jaz narobe razumem?
Finančni najem gre sigurno na 984, to se strinjamo vsi. Po kontnem načrtu pa je kto 224 namenjen kratkoročnim obv. za nezaračunano blago. Bi bil 222 boljši (kratkoročni blagovni krediti).
Kam pa vi knjižite obveznosti za neto izplačilo delavcem, ki delajo po pogodbi?
Mi res ne leži 285 za finančni najem, pa ne vem zakaj.....
LP Volkica