Pravilnik o letnem dopustu

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
jang
Nov član
Nov član

Pravilnik o letnem dopustu

Odgovor Napisal/-a jang »

Zanima me, kaj menite o sledečem:
moj direktor se ne strinja s tem, da delavec pridobi celoten dopust in regres, če ima pogodbo sklenjeno npr. za 8 mesecev in vztraja na tem, da mu pripada samo sorazmerni del.
Da se nekako zaščitimo bom napisala pravilnik o letnem dopustu po naših pogojih.
Menite, da bo to kaj veljalo v primeru kontrole?
Kaj mora takšen pravilnik vse vsebovati?

Za odgovor se lepo zahvaljujem.
pamps
Nadračunovodja
Nadračunovodja

Odgovor Napisal/-a pamps »

Menim, da morate pri sestavi pravilnika nujno upoštevati vso zakonodajo na to temo, se pravi ZDR, pa kolektivno pogodbo, ki vas zavezuje in v okviru tega sestaviti svoja pravila. V kolikor s svojim pravilnikom kratite pravice delavcem, ki so si jih pridobili z zakonom, je neveljaven.
Danes sem slišala, da tudi novi ZDR ne bo ugoden za delodajalce, ker smo socialna država, karkoli že to pomeni.
MOJCAVIDA
Novinec
Novinec

Odgovor Napisal/-a MOJCAVIDA »

zanima me katera kolektivn apogodba velja za računovodski servis- s.p.. z dne 01.01.2007 je prenehala veljati kolektivna pogodba med delavci in zasebnimi delodajalci.
lp :lol:

Velike črke so bile samodejno zamenjane z malimi.
vocis
Računovodja
Računovodja
Kraj: Trzin
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a vocis »

V skladu z določili Zakona o Kolektivnih pogodbah (Ur.l. RS, št. 43/2006), KP med delavci in zasebnimi delodajalci v normativnem delu (kamor spada tudi LD) velja do konca januarja 2008.

Lp
"Nobena težava ni taka, da je ne bi mogli rešiti skupaj, le malo pa je takih, ki jih lahko rešimo sami. "
Lyndon B. Johnson

vocis
Odgovori