obrazec1-z

Moderator: Mirko Zbačnik

Gorazd
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec
Kraj: Ptuj, Maribor, Slovenija
Kontakt:

obrazec1-z

Odgovor Napisal/-a Gorazd »

Za zasebni sektor bi se naj po novem uporabljal obrazec1-z za elektronsko sporočanje podatkov.

A se štejejo za zasebni sektor tudi s.p.-ji?

V skladu z navodili bi se ta obrazec (elektronsko) pošiljal na AJPES, do sedaj pa so s.p.-ji te obrazce oddajali na pristojni DURS...problem je, kam pošiljati stare obrazce, če ne pošiljaš elelktronsko?

Gorazd
Janika
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a Janika »

Glej 1.člen navodil za prikazovanje podatkov o plačah v zasebne sektorju (UR-87/6.8.) - zasebniki Davčni upravi

Janika
jambolaja
Nadračunovodja
Nadračunovodja
Kraj: Ljubljana
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a jambolaja »

V navodilih naj bi pisalo, da bo potrebno oddajati obrazec v elektronski obliki, pred tem se bo potrebno prijaviti v njihov sistem. Vendar na sami strani AJPES-a še ni nič objavljeno. A ima mogoče kdo kaj več podatkov o tem.

LP, Jam
Andre
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec
Kraj: Dolenjska

Odgovor Napisal/-a Andre »

Dobro jutro.

Na AJPES strani je že vloga za prijavo v sistem. Program za oddajo pa bo v mesecu septembru. Poglejte pod PODATKI O IZPLAČANIH PLAČAH-PLAČE V ZASEBNEM SEKTORJU (ne kričim).

Andreja
Bodec
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a Bodec »

Ali se po pošti ne bodo več mogli oddajat? LP!
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

<blockquote id="quote"><font size="1" face="Tahoma, Verdana, Arial" id="quote">quote:<hr height="1" noshade id="quote">Obrazec <b>1-Z se bo lahko oddajal </b>v elektronski obliki preko spletnega portala Ajpes.si. Elektronsko lahko obrazec oddate tudi če nimate digitalnega potrdila, morate pa oddati posebno vlogo. <hr height="1" noshade id="quote"></blockquote id="quote"></font id="quote">

Iz članka http://www.racunovodja.com/clanki.asp?clanek=415 lahko razberem po besedici "lahko", da to ni nujno, je pa zaželjeno. Po mojem bo možno kot sedaj tudi v pisni obliki.

Mirko
Alica
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a Alica »

Sorrcy, jaz ne razumem čisto te navedbe pod alineo 2 na tem obrazcu: Znesek izplačanih plač za tekoči mesec na podlaki KP, izplačanih za tekoči mesec v breme deliodajalca.To zadnje mi ni jasno v breme delodajalca. Kaj moram v bistvu zajeti 1.bruto, ali bruto bruto??:oops::oops:
matevž
Nov član
Nov član

Odgovor Napisal/-a matevž »

Alica,
upošteva se 1. bruto.
V breme delodajalca pomeni to, da se ne upošteva dela plač, ki se refundira kot npr. izplačilo nadomestila za nego, invalidnine ipd.

Pozdrav!
gaja
Novinec
Novinec

Odgovor Napisal/-a gaja »

Ali je potrebno poleg 1z obrazca še vedno oddajat obrazec 1???
Hvala
G
jambolaja
Nadračunovodja
Nadračunovodja
Kraj: Ljubljana
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a jambolaja »

Andreja, sem že videl stvari ki so objavljene na AJPES-u. Zanimalo me je bolj specifično, kako naj bi izgledalo el.pošiljanje (izolnjevanje web obrazca, pošiljanje datoteke...)
Z Mirkom se strinjam, da bo to opcija.
Gaja, ne bo potrebno oddajat Obrazec 1 (glej 6.čl. Navodila, z njim se prekliče Navodilo v ULRS 66/2002 za Obrazec-1)

LP, Jam
Alica
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a Alica »

Matevž, hvala, ampak še vedno mi ni čist jasno:oops::D:oops:
Naprimer obračunavam plačo za domači s.p. za enega zaoposlenega, ki ima bruto npr. 116.000 sit. Od tega je neto 79.898 sit, dohodnina 10.466 sit in 1.prispevki 25.636 sit. Drugi prispevki pa 19.836 sit. Torej kateri znesek naj potem vpišem pod alineo 2 na tem novem obrazcu 1-z??
Se mickeno pomoči prosim:oops::oops::oops::)
matevž
Nov član
Nov član

Odgovor Napisal/-a matevž »

Alica,
za ta primer vpišeš BOD 116.000 (če ni nadomestil plače, ki se refundirajo).
Z avgustom je treba upoštevati novo minimalno plačo sit 117.500 (Ur. l. 70/04).

Lp
Odgovori