obrazec1-z
Moderator: Mirko Zbačnik
-
Gorazd
- Računovodski vajenec

- Kraj: Ptuj, Maribor, Slovenija
- Kontakt:
obrazec1-z
Za zasebni sektor bi se naj po novem uporabljal obrazec1-z za elektronsko sporočanje podatkov.
A se štejejo za zasebni sektor tudi s.p.-ji?
V skladu z navodili bi se ta obrazec (elektronsko) pošiljal na AJPES, do sedaj pa so s.p.-ji te obrazce oddajali na pristojni DURS...problem je, kam pošiljati stare obrazce, če ne pošiljaš elelktronsko?
Gorazd
A se štejejo za zasebni sektor tudi s.p.-ji?
V skladu z navodili bi se ta obrazec (elektronsko) pošiljal na AJPES, do sedaj pa so s.p.-ji te obrazce oddajali na pristojni DURS...problem je, kam pošiljati stare obrazce, če ne pošiljaš elelktronsko?
Gorazd
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
<blockquote id="quote"><font size="1" face="Tahoma, Verdana, Arial" id="quote">quote:<hr height="1" noshade id="quote">Obrazec <b>1-Z se bo lahko oddajal </b>v elektronski obliki preko spletnega portala Ajpes.si. Elektronsko lahko obrazec oddate tudi če nimate digitalnega potrdila, morate pa oddati posebno vlogo. <hr height="1" noshade id="quote"></blockquote id="quote"></font id="quote">
Iz članka http://www.racunovodja.com/clanki.asp?clanek=415 lahko razberem po besedici "lahko", da to ni nujno, je pa zaželjeno. Po mojem bo možno kot sedaj tudi v pisni obliki.
Mirko
Iz članka http://www.racunovodja.com/clanki.asp?clanek=415 lahko razberem po besedici "lahko", da to ni nujno, je pa zaželjeno. Po mojem bo možno kot sedaj tudi v pisni obliki.
Mirko
Andreja, sem že videl stvari ki so objavljene na AJPES-u. Zanimalo me je bolj specifično, kako naj bi izgledalo el.pošiljanje (izolnjevanje web obrazca, pošiljanje datoteke...)
Z Mirkom se strinjam, da bo to opcija.
Gaja, ne bo potrebno oddajat Obrazec 1 (glej 6.čl. Navodila, z njim se prekliče Navodilo v ULRS 66/2002 za Obrazec-1)
LP, Jam
Z Mirkom se strinjam, da bo to opcija.
Gaja, ne bo potrebno oddajat Obrazec 1 (glej 6.čl. Navodila, z njim se prekliče Navodilo v ULRS 66/2002 za Obrazec-1)
LP, Jam
Matevž, hvala, ampak še vedno mi ni čist jasno:oops::D:oops:
Naprimer obračunavam plačo za domači s.p. za enega zaoposlenega, ki ima bruto npr. 116.000 sit. Od tega je neto 79.898 sit, dohodnina 10.466 sit in 1.prispevki 25.636 sit. Drugi prispevki pa 19.836 sit. Torej kateri znesek naj potem vpišem pod alineo 2 na tem novem obrazcu 1-z??
Se mickeno pomoči prosim:oops::oops::oops::)
Naprimer obračunavam plačo za domači s.p. za enega zaoposlenega, ki ima bruto npr. 116.000 sit. Od tega je neto 79.898 sit, dohodnina 10.466 sit in 1.prispevki 25.636 sit. Drugi prispevki pa 19.836 sit. Torej kateri znesek naj potem vpišem pod alineo 2 na tem novem obrazcu 1-z??
Se mickeno pomoči prosim:oops::oops::oops::)