V obračunu davka od dohodkova pravnih oseb ima podjetje pod zap.št.14 prikazano davčno izgubo. Program me opozori, da moram obvezno izpolniti prilogo 5. Se pravi davčno izgubo leta 2006 vpišem v zadnjo vrstico te priloge? Kaj pa če ima podjetje nepokrito davčni izgubo še iz prejšnjih let, ali jo moram ravno tako vpisati v prilogo!
Hvala za odgovor!
davčna izguba
Moderator: Mirko Zbačnik
Hvala. Če se ne motim v obračunu za leto 2006 lahko pokrivamo izgubo od leta 2001 naprej (za pet let nazaj-po starem zakonu). Problem pa imam zaradi tega, ker je stranka prišla k nam iz drugega računovodskega servisa. Stranka je imela že lani izgubo, ampak bivša računovodkinja "nima" priloge ali je noče dati o pokrivanju izgube. Tako, da sedaj res ne vem kaj naj naredim. Bom jutri poskusila poklicati na davčno, če bi bodo lahko tam pomagali. Ali ve kdo za kakšno drugo rešitev?
Mogoče bi bilo res najbolje poklicati na durs in od njih dobiti prilogo. Ne vem pa, kako hitro gre to. Mi smo pred nekaj leti prosili za davčne obračune za več let nazaj, (nismo vedeli, kje so jih predhodniki ali pa rač. servis arhivirali), pa so nam jih poslali vendar samo po pošti kot strogo zaupno, kar pa lahko nekaj časa traja.
Pozdravljeni!
A mi zna kdo pomagati izpolniti ta obrazec, prilogo 5 k obračunu za d.o.o.Ne vem kam naj vpišem izgubo l. 2005 v znesku 9 mio in kam izgubo 2006, v znesku 3,5 mio. Ni bilo pokrivanja izgube.
Hvala za odgovor.
A mi zna kdo pomagati izpolniti ta obrazec, prilogo 5 k obračunu za d.o.o.Ne vem kam naj vpišem izgubo l. 2005 v znesku 9 mio in kam izgubo 2006, v znesku 3,5 mio. Ni bilo pokrivanja izgube.
Hvala za odgovor.
Lepo vas pozdravljam.
Bodi zmeren na vseh področjih, tudi v zmernosti. Oskar Wilde
Bodi zmeren na vseh področjih, tudi v zmernosti. Oskar Wilde