davčna izguba

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
finrast6
Začetnik
Začetnik

davčna izguba

Odgovor Napisal/-a finrast6 »

V obračunu davka od dohodkova pravnih oseb ima podjetje pod zap.št.14 prikazano davčno izgubo. Program me opozori, da moram obvezno izpolniti prilogo 5. Se pravi davčno izgubo leta 2006 vpišem v zadnjo vrstico te priloge? Kaj pa če ima podjetje nepokrito davčni izgubo še iz prejšnjih let, ali jo moram ravno tako vpisati v prilogo!

Hvala za odgovor!
finrast6
Začetnik
Začetnik

A mi res ne more nihče pomagat?
LOTICA
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a LOTICA »

Ja, seveda, izgubo je potrebno vpisati v to prilogo v vrstico n. Sicer pa je že lani bilo potrebno izpolniti to prilogo v primeru, da je imelo podjetje nepokrito davčno izgubo iz tekočega ali preteklih let. Če se prav spomnem, je mogoče pokrivati za nazaj izgubo od leta 2000 dalje.
LP :)
finrast6
Začetnik
Začetnik

Hvala. Če se ne motim v obračunu za leto 2006 lahko pokrivamo izgubo od leta 2001 naprej (za pet let nazaj-po starem zakonu). Problem pa imam zaradi tega, ker je stranka prišla k nam iz drugega računovodskega servisa. Stranka je imela že lani izgubo, ampak bivša računovodkinja "nima" priloge ali je noče dati o pokrivanju izgube. Tako, da sedaj res ne vem kaj naj naredim. Bom jutri poskusila poklicati na davčno, če bi bodo lahko tam pomagali. Ali ve kdo za kakšno drugo rešitev?
LOTICA
Super računovodja
Super računovodja

Mogoče bi bilo res najbolje poklicati na durs in od njih dobiti prilogo. Ne vem pa, kako hitro gre to. Mi smo pred nekaj leti prosili za davčne obračune za več let nazaj, (nismo vedeli, kje so jih predhodniki ali pa rač. servis arhivirali), pa so nam jih poslali vendar samo po pošti kot strogo zaupno, kar pa lahko nekaj časa traja.
Janina1
Super računovodja
Super računovodja

Odgovor Napisal/-a Janina1 »

Pozdravljeni!

A mi zna kdo pomagati izpolniti ta obrazec, prilogo 5 k obračunu za d.o.o.Ne vem kam naj vpišem izgubo l. 2005 v znesku 9 mio in kam izgubo 2006, v znesku 3,5 mio. Ni bilo pokrivanja izgube.

Hvala za odgovor.
Lepo vas pozdravljam.

Bodi zmeren na vseh področjih, tudi v zmernosti. Oskar Wilde 8)
LOTICA
Super računovodja
Super računovodja

Jaz imam vpisano pod vrstico n izgubo za leto 2006 in v vrstici n-1 izgubo za leto 2005. Ker ni bilo nobenih sprememb, imam to izgubo vpisano v stolpcu 2, 5 in 7 (isti znesek). Pod skupaj pa je seveda seštevek izgub.
LP :)
Janina1
Super računovodja
Super računovodja

Odgovor Napisal/-a Janina1 »

Hvala vam za hiter odgovor, prihranili ste mi par kilometrov in kakšno uro potovanja,/imamo jutranjo gužvo/, ker sem hotela odditi naravnost na durs, da mi povedo kam naj vpišem, da bo pravilno.

Lepo se imejte.
Lepo vas pozdravljam.

Bodi zmeren na vseh področjih, tudi v zmernosti. Oskar Wilde 8)
Odgovori