Meja
Moderator: Mirko Zbačnik
Anka! Položnice in virmani niso eno in isto.
Meni se zadnji nasvet ne zdi dober. Kupec bo moral imeti dokazilo o plačilu. Če ga ne bo imel, se vam zna prikazati davčna. Davčna se zna potruditi in ugotoviti, da ste ponaredili poslovne listine.
Če računa še niste izdali, ste kupcu verjetno izdali blagajniški prejemek. Iz tega je razvidno koliko in kdaj je plačal. Čim boste sedaj razbijali račun, plačila in še kaj drugega, vam nič ne bo šlo skupaj z zaporednimi številkami, datumi,... Zelo ste se že zapletli, ko ste delali uslugo.
Priporočam vam, da o rešitvi problema povprašate vašega računovodjo, ki se bo na podlagi poznavanja vašega poslovanja, lažje odločil za izbiro manjšega zla.
lp
Meni se zadnji nasvet ne zdi dober. Kupec bo moral imeti dokazilo o plačilu. Če ga ne bo imel, se vam zna prikazati davčna. Davčna se zna potruditi in ugotoviti, da ste ponaredili poslovne listine.
Če računa še niste izdali, ste kupcu verjetno izdali blagajniški prejemek. Iz tega je razvidno koliko in kdaj je plačal. Čim boste sedaj razbijali račun, plačila in še kaj drugega, vam nič ne bo šlo skupaj z zaporednimi številkami, datumi,... Zelo ste se že zapletli, ko ste delali uslugo.
Priporočam vam, da o rešitvi problema povprašate vašega računovodjo, ki se bo na podlagi poznavanja vašega poslovanja, lažje odločil za izbiro manjšega zla.
lp
Tudi meni se tak nasvet, da plačam v njegovem imenu ne zdi pravilen , predvsem pa ni prav. Vsak ima seveda drugačno mnenje, meni se zdi mnenje, da izdaš bl. prejemek v razmiku npr.dveh dni dober, ne vem pa če je to pravilno. Tega, da bi plačevala v njegovem imenu ne bi naredila, to je skoraj 100%. Ker to ne bi bilo pravilno niti z moje niti z njihove strani.
Najboljša rešitev se mi zdi od ga.zoa.
Lep pozdrav vsem
A.
Najboljša rešitev se mi zdi od ga.zoa.
Lep pozdrav vsem
A.
Strinjam se z ga. Matino, vendar pa v primeru virmana je potrebno imeti TRR in podpis, v primeru položnice pa tudi njen podpis, ali ni tako? Torej to povsem odpade.
Nisem še nič v zvezi s tem naredila, ker moram priti s tem na čisto.
Namreč zasledila sem različne odgovore, seveda je s tem ko plača z gotovino velik problem, ampak to se bo že rešilo.
Vsem hvala za odgovore.
LP A.
Nisem še nič v zvezi s tem naredila, ker moram priti s tem na čisto.
Namreč zasledila sem različne odgovore, seveda je s tem ko plača z gotovino velik problem, ampak to se bo že rešilo.
Vsem hvala za odgovore.
LP A.